Hrana 20. svibnja 2016.

Domaći kefir od kokosove vode i cimeta

Kokosova_Voda
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kefir od kokosove vode s cimetom može poslužiti kao odlično osvježenje, ali i može pomoći u normalizaciji glukoze i pri probavnim problemima. Ovaj odlično fermentirano osvježenje je bogato korisnim mikrobima, kemikalijama, vitaminima i mineralima koji su ključni za zdravu probavu i jak imunološki sustav. Ovo piće se ne naziva kefirom jer se u njega dodaju zrnca kefira, a vrlo lako se može napraviti i kod kuće

Kokosova voda sadrži visoki postotak kalija pa se ovaj kefir može konzumirati i nakon treninga kako bi se nadoknadio kalij koji gubimo znojenjem. Za pripremu kefira potreban je cijeli kokos, a kojeg je potrebno otvoriti te iz njega izdvojiti jezgru koja se miksa u blenderu u koji smo dolijali 2 velike šalice obične vode. Nakon što procijediš kokosovu vodu, u nju dodaješ sljedeće sastojke:

  • 3 žlice zrnaca kefira
  • 4 manje šalice kokosove vode
  • 1 štapić cejlonskog cimeta

Sve zajedno stavi u staklenu posudu s poklopcem i drži poklopljeno 24 sata. Sljedeći dan izvadi štapić cimeta iz posude i možeš konzumirati svoj zdravi kefir.

Saznaj kako možeš mršavjeti uz med i cimet!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.