Ljepota i relax 26. svibnja 2016.

Četiri voćne maske za masnu koža

Maska_Za_Lice_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Voće je veoma zdravo, pa se zbog toga preporučuje u svakodnevnoj prehrani. Međutim, voće također ima zdravstvene prednosti i za našu kožu. Ovisno o vašem tipu kože, možete koristiti različite voćke koje se mogu boriti protiv različitih problema s kožom. Na primjer, masna koža se može njegovati sa voćem poput banana, limuna, naranča, jagoda i kivija

Ove voćne maske za lice su jednostavne za pripremiti i učinkovite u rješavanju problema masne kože. Želiš li isprobati neke od ovih prirodnih i domaćih voćnih maski, pročitaj kako ih možeš napraviti.

  • Banane - po mogućnosti one zrele, su dobre za masnu kožu. Zgnječite zrelu bananu, dodaj nekoliko kapi meda i sok od limuna. Nanesi ovu masku od voća na lice i vrat. Neka se osuši. Isperi toplom vodom kako bi dobila svježu kožu bez bubuljica. Također možeš dodati nekoliko kapi naranče ili bilo kojeg drugog soka od agruma. Agrumi imaju kiseline koje izvlače ulja iz lojnih žlijezda.
  • Jagode - bobice poput borovnice i jagode su odlični plodovi za njegu masne kože. Zgnječi jagode i pomiješaj ih sa sokom limete. Nanesi ovu domaću masku na masnu kožu lica. Ostavi 20 minuta i isperi toplom vodom. Osim što se borbe protiv masne kože, jagode imaju anti-aging svojstva koja zatežu kožu i sprečavaju bore.
  • Naranče - naranča je bogata vitaminom C. Ovaj vitamin bori se protiv starenja, poboljšava teksturu kože, njeguje preplanuli ten i daje ti ljepšu kožu. Naranče također smanjuju ulja iz kože, smanjuju crvenilo i odumrle stanice. Možeš masirati lice s sokom od naranče ili ga dodati za izradu maske zza lice. Ako koristiš sušene kore naranče, pomiješaj prah sa sokom od limuna i medom, kako bi pripremila domaću masku za lice uz pomoć koje ćeš se riješiti masne kože.
  • Limun - većina maski za lice su pripremljene od limuna kao temeljnog sastojka. Limunov sok čisti kožu, uklanja mrtve stanice kože i smanjuje izlučivanje ulja. Pomiješaj sok od limuna i med. Nanesi ovu domaću masku na lice kako bi se oslobodila od masne kože.

Saznaj više o jestivim sastojcima za razbijanje mitesera!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.