Ljepota i relax 25. svibnja 2016.

Njega kose za sunčane dane

Kosa-Sunce
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom ljetne sezone - mnogima najdražeg dijela godine, važno je da i svojoj kosi priuštiš pravi ljetni odmor: na moru nemoj koristiti fen, već pusti kosu da se prirodno osuši, samo na nju možeš staviti odgovarajuće njegujuće preparate koji će kosi vratiti vlažnost

Kako bi se spriječilo isušivanje i oštećivanje kose, najbolji su preparati koji će kosi dati vlagu i pružiti joj UV zaštitu. Obavezno isperi kosu nakon kupanja u moru, jer sol dodatno isušuje kosu, koja je ljeti, jednako kao i koža, izložena nepovoljnom utjecaju sunca.

Koristi blage šampone tijekom ljeta

Koristi blage šampone, i to svaki drugi dan, a inače ispiri sol samo običnom vodom. Za potpunu zaštitu, isprobaj proizvode za kosu s UV filterima i antioksidansima Također, tijekom ljeta, kosu nemoj peglati niti nanositi agresivne gelove za učvršćivanje, a obavezno barem dva puta tjedno nanesi pakung kako bi kosu oporavila od utjecaja mora i sunca. Donosimo ti recept za prirodni pakung za kosu.

Pakung za sjaj kose tijekom ljeta

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice limunovog soka

Priprema:

Zagrij ulje, makni ga s vatre i dodaj mu limunov sok. Promiješaj smjesu i utrljaj ju u opranu kosu. Stavi foliju ili ručnik te drži sat vremena. Isperi vodom i šamponom. Ako tražiš šampon koji je idealan za ljetne dane kada je kosa suša nego inače, ovo je naša preporuka. Ako ipak imaš masniju kosu, preporučujemo ti ovaj šampon za osjetljivo vlasište.

Zanima te online dijagnostika tvoje kose i mišljenje stručnjaka, klikni i ispuni upitnik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.