Psiha i seks 06. lipnja 2016.

Možeš li iskreno pričati o seksu?

Par_Na_Travi
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako možeš s njim pričati (i to i demonstrirati!) o svojim najluđim maštarijama, onda je to znak da veza ima zdrave osnove i budućnost. Dakle, dovoljno si sigurna i slobodna da otvoreno pričaš o smjelim maštarijama i fetišima (ipak, ostavi one najekstremnije za kasnije). U slučaju da on inicira intiman razgovor i pokaže pravi interes za tvoje želje to je također dobar znak

Razumijevanje, kontakt očima i zainteresiranost

Osim toga, ako iskreno iznosi svoje maštarije, ali i sumnje i nesigurnosti, to ne znači samo da ti vjeruje već i da je dovoljno seksualno sazrio i da ne glumi nekog drugog. Da, to je uvijek dobar znak. Uzajamna zainteresiranost je naravno najbitniji faktor. No, ona toliko polako opada da nismo ni svjesni kada se nađemo u situaciji koja više nije zadovoljavajuća.

Jesi li ikada vodila ljubav s nekim za koga nisi bila sigurna da je "prisutan" ili još gore s nekim tko je zaspao usred "posla"? Ključna stvar za dobru povezanost nije samo u fizičkom seksu. U pitanju su pogledi, kontakt očima, razgovor prije i nakon seksa, stvarna međusobna zainteresiranost i povezanost. Ako mu ti šapućeš "vruće" riječi u uho, dok on jednim okom gleda prijenos nogometne utakmice, tu se nema što reći: on nije usredotočen niti na tebe, niti na tvoje osjećaje.

Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić govori o nedostatku intimnosti u vezi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.