Ljepota i relax 23. lipnja 2009.

Vinski tretmani koži vraćaju sjaj

Img_5628
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljekovita, ali i kozmetička svojstva grožđa i vina poznata su još od antičkih vremena. U svojoj dugoj povijesti vino se koristilo kao lijek, ali i za ljepotu. Egipćanke su koristile vino, glinu, tamjan i biljne ekstrakte u maskama za lice još dvije tisuće godina prije nove ere

Ljekovita svojstva grožđa

Mnoge nedavne studije su pokazale da vino ima vazoprotektivno (štiti krvne žile) i antioksidativno djelovanje ( učinkovito u borbi protiv slobodnih radikala), a osobito štiti arterije koje opskrbljuju srčani mišić krvlju. U umjerenim količinama, vino se preporučuje mnogim kardiopatima i jedan je od temelja mediteranskog načina prehrane koja se smatra jednim od najzdravijih načina prehrane.

Vino je bogato i vitaminima i mineralima, te polinezasićenim masnim kiselinama koje povoljno djeluju na kožnu strukturu, održavaju arterije i snizuju razinu kolesterola.

Zbog svoje velike antioksidativne snage vino je jedan od najvažnijih zaštitnih, energizirajućih i anti-aging proizvoda. Najvažniji aktivni sastojci su polifenoli- spojevi koji se suprostavljaju slobodnim radikalima i štite krvne žile, od kojih su najvažniji procijanidin i resveratrol.

Otkriveno je da koštice grožđa sadrže tvari koje su mnogo učinkovitije u borbi protiv slobodnih radikala od antioksidanata i vitamina E i C, koji su dotad smatrani najučinkovitijima. Kako je poznato da su slobodni radikali najodgovorniji za čak 80% starenja kože, ubrzo su koncipirani i prvi kozmetički pripravci na bazi polifenola dobivenih hladnim prešanjem iz koštica grožđa.

I Hollywood voli vino

Prvi wellness centar koji je u ponudi imao vinoterapiju, otvoren je 1999. godine u Francuskoj. Francuzi su uvjereni kako je vinoterapija tajna vječne mladosti, a vino koriste i za čišćenje organizma od štetnih tvari.

U posljednjih nekoliko godina vinski spa hoteli i odmarališta koja nude tretmane vinoterapije niču uz vinograde i vinska imanja diljem svijeta. Vrlo brzo su kupke u vinu, oblozi od grožđa i masaže skupocjenim uljem dobivenim od njegovih koštica postali nezaobilazna ponuda u wellness centrima.

Crveno vino uživa veliku popularnost u Japanu, pa su tamo čak otvorili i ‘vinske toplice’ koje gostima nude priliku da se kupaju u vinu dok ga piju.

Vinoterapija je popularna i u Hollywoodu. Poznate glumice među kojima je i zvijezda 'Kućanica' Teri Hatcher priznale su kako redovito pripremaju kupke u crnom vinu.

Na vinoterapiju u TwinTime Wellness

TwinTime - Health & Wellness club, na zagrebačkom Kaptolu, Nova Ves 11, nudi posebne tretmane vinom koji su pažljivo osmišljeni i nude cjelovitu njegu, relaksiraju, te obnavljaju i pomlađuju kožu tijela i lica.

Viso di Vino je stimulirajući, energizirajući, antistresni tretman za umornu kožu. Bogatstvo aktivnih tvari dubinski djeluje na kožu prethodno pripremljenu mlijekom i tonikom na bazi vina. Specijalni peeling od mošta i lavandinog meda uklanja odumrle površinske stanice. Najveća koncentracija aktivnih tvari nalazi se u koncentriranom serumu od Montalcino crvenog grožđa, marelica i sicilijanskog grejpa te u maski sa Garda Chardonnay grožđem, sokom šumskih jagoda, đumbirom i medom s malinama. Na kraju se nanosi noćna krema od Sangiovese grožđa iz toskanskog Chiantija obnavlja i dugotrajno njeguje kožu. Cijena ovog tretmana je 450 kuna.

Tono di Vino je energizirajući, stimulativni, drenažni i tonificirajući tretman za kožu tijela pod stresom. Posebno se preporučuje kod problema celulita i zastoja tekućine. Nakon pripreme sa mlijekom i tonikom izvodi se specijalni peeling sa moštom i lavandinim medom koji omogućuje bolje prodiranje aktivnih tvari u dubinu kože. Tanki sloj vinskog nektara nanosi se na tijelo prije maske sa termalnim blatom i muškat grožđem. Tretman se završava sa specijalnom drenažnom masažom s malom količinom ulja koštica grožđa i macerata ružmarina ugrijanog u kupelji. Cijena tretmana iznosi 500 kuna.

Vinoterapiju možete provoditi i kod kuće s posebnim proizvodima za kućnu upotrebu poput bogate emulzije za čišćenje Latte DiVino, s regenerativnom kremom Creme Nuit napravljene od grožđa iz toskanskog Chiantija ili s maskom od čokolade Rosolio, bademovim mlijekom i antilijskim trešnjama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.