Dijeta Dijetni savjeti 02. ožujka 2019.

Ayurvedska receptura: Đumbirova voda za mršavljenje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Đumbirova voda za mršavljenje i detoksikaciju organizma poznati je recept ayurvedske medicine. Ukusan i zdrav napitak očistit će tijelo od toksina, zaštititi ga od infekcija i potaknuti cirkulaciju.

Koristi se kao lijek protiv mučnina i povraćanja u trudnoći, a mogu ga koristiti i svi koji pate od mučnina tijekom vožnje ili plovidbe. Moćni gorki korijen utječe na probavu i ubrzava je te je stoga saveznik u gubljenju suvišnih kilograma. Bogat je izvor kalcija, fosfora, niacina, vitamina C i antioksidansa. Pomaže kod bolova, upala, reume, artritisa i gihta, a odlična pomoć je u liječenju raka prostate, debelog crijeva, jajnika i dojke. Đumbirova voda je zapravo rashlađeni čaj.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Može se koristiti korijen ili mljeveni prah, no korijen je djelotvorniji i ima intenzivniji okus. Ovaj zdrav i ukusan ayurvedski napitak odlično se slaže s limunom i medom, a želiš li ga dodatno rashladiti, dodaj u njega par kockica leda. S medom i limunom napitak će dodatno poboljšati imunitet.

Priprema:

  • Prokuhaj šaku đumbira narezanog na trakice u litri i pol vode.
  • Pusti da ključa 10 minuta.
  • Nakon kuhanja ostavi tekućinu da se rashladi na sobnoj temperaturi, a zatim je premjesti u hladnjak.
  • Okus će se oslobađati još neko vrijeme i ovako pripravljena voda bit će mnogo aromatičnija nego ona bez prokuhavanja.

Otkrivamo kako se riješiti kilograma nakupljenih tijekom zime.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.