Dijeta Dijetni savjeti 17. srpnja 2016.

Kako je Kim Kardashian izgubila 22 kilograma za šest mjeseci?

Foto: Pixsell/WEEN
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rodila je 5. prosinca, prošle godine, a već u svibnju ove godine nedostajalo joj je samo nekoliko kilograma da se vrati na težinu koju je imala prije porođaja, što znači da je izgubila 22 kilograma. Na portalu Self.com objavljeno je kako joj je to pošlo za rukom.

Colette Heimowitz, nutricionistica Kim Kardashian otkrila je detalje njezine dijete. "Kardashianje slijedila dijetni plan Atkins 40, varijaciju Atkinsonove dijete koja uključuje 40 grama ugljikohidrata dnevno. Klasična Atkinsonova dijeta sadržava 20 grama ugljikohidrata, a budući da doji za nju je to bilo neprikladno. osim toga Kim je i veliki gurman, tako da bi je ovaj dijetni plan dobar za sve koji ne vole pretjerano restriktivne dijete", objasnila je Heimowitz.

Osnovni plan ove dijete uključuje tri grupe namirnica:

  • Proteini - 6 serviranja proteina dnevno, jer daju osjećaj sitosti i dobri su za mišiće.
  • Ugljikohidrati bogati vlaknima - povrće, orahe, i voće niskog glikemijskog indeksa poput bobičastog voća i dinje. u obzir dolaze i ugljikohidrati od cjelovitog zrna poput smeđe riže. Dnevno je dozvoljeno 6 do 8 serviranja povrća i tri do pet serviranja ostalih ugljikohidrata.
  • Zdrave masnoće - najviše se preporučuju masnoće iz orašastih plodova i avokada, a dobre su i ostale. Zabranjene su zasićene masnoće koje su najčešće u prženim i pohanim jelima.

Evo kako izgleda dijetni jelovnik Kim Kardashian:

  • Doručak - jaja s povrćem i komad sira za doručak.
  • Međuobrok - proteinski snack.
  • Ručak  - losos sa žara sa šparogama i salata.
  • Međuobrok - povrće s guacamole umakom.
  • Večera - pileća prsa i brokula i salata.

Ovakav jelovnik sadrži od 1500 do 1800 kcal, što nije malo, ali se na ovaj način sagorijevaju masnoće. Dijeta je također dobra jer stabilizira šećer u krvi, smanjuje masnoće i djeluje protuupalno. Iako dijeta nije restriktivna, nije lako biti ustrajan i izgubiti toliko puno kilograma. Kim Kardashian savjetuje da je najvažnije ne preskakati obroke i jesti svaka četiri sata.

Klikni i izračunaj svoju idealnu tjelesnu težinu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.