Dijeta 05. svibnja 2017.

Mia Anočić Valentić otkriva kako je smršavjela 15 kilograma

Foto: Davor Urukalović/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U transformacijama mlade glumice Mie Anočić Valentić gledatelji mogu uživati u popularnom showu Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato". Miu Anočić gledatelji su imali priliku vidjeti u HRT-ovoj seriji za mlade "Nemoj nikome reći" iz 2015. godine u kojoj je glumica imala znatno više kilograma nego sada. Za zdravu Kravu otkrila je uz koju je dijetu uspjela smršavjeti, ali i koji su joj daljnji poslovni planovi.

Mia je kći hrvatskog glumca Saše Anočića, a stric joj je poznati glumac Živko Anočić. Mia je zavoljela glumu još u drugom razredu osnovne škole, a iako njezin otac nije bio oduševljen idejom da postane glumica, ipak je upisala i diplomirala na Akademiji dramskih Umjetnosti u Zagrebu. Igrala je u kazalištima Mala scena, Teatar Exit, kazalište Dubrava, a trenutno je u angažmanu Satiričkog kazališta Kerempuh. Godine 2013. za ulogu u predstavi "Život je san" bila je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolju žensku ulogu u dječjoj predstavi.

Mia kaže da joj je show "Tvoje lice zvuči poznato" donio nova poznanstva u profesionalnom i u privatnom životu. "Otkrila sam svoje nove sposobnosti, naučila sam koristiti vokalne tehnike i bogatija sam za jedno iskustvo", kaže i otkriva koju svoju izvedbu smatra najboljom: "Najviše sam zadovoljna izvedbom Fergie iz grupe Black Eyed Peas. Pjesmu 'My humps" znam još iz srednje škole, tako da s tekstom nije bilo problema. A i veselila sam se što ću uz pjevanje, napokon i zaplesati. U showu mi je to bio prvi koreografski zadatak." Glumica tvrdi da nema konkretnu želju u koju osobu bi se voljela transformirati, ali napominje da joj se sviđaju pjesme s koreografijom. 

 | Author: Anto Magzan/PIXSELL Foto: Anto Magzan/PIXSELL

U matičnom kazalištu Kerempuh trenutno nastupa u novoj predstavi "Narodni heroj Ljiljan Vidić", u režiji Krešimira Dolenčića i otkriva da su novi projekti već na pomolu, no objašnjava da je još rano o tome javno govoriti, ali ne skriva da ima određene želje i planove za svoju karijeru i da neće stajati u mjestu jer je puno mogućnosti koje treba iskoristiti. Mia kaže da joj je na početku karijere prezime Anočić više bilo teret, nego blagoslov: "Od prijemnog na Akademiji sam automatski bila pod povećalom. Ali vremenom je prezime prestalo biti kriterij."

 | Author: Davor Višnjić/PIXSELL Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Mia je izgubila čak 15 kilograma o čemu kaže: "Odluku o gubljenju kilograma, donijela sam zbog određenih zdravstvenih problema, a i sama sam se htjela bolje osjećati. Kad sam donijela odluku da ću krenuti na dijetu, znala sam da idem do kraja. Sve ili ništa. Fokusirala sam se na to što jedem, pratila sam pravila Dukanove dijete i za dva i pol mjeseca kilogrami su se istopili. Dukanova dijeta je najteža prvih tjedan do deset dana, kada je potrebno promijeniti neke navike i kada se jedu isključivo proteinski obroci. No, vremenom je sve lakše, jer namirnice postaju raznovrsnije. Tijekom dijete ponekad mi je falio kruh, ali naučila sam peći proteinski. Dijetu sam započela u vrijeme kada mi raspored i nije bio tako gust. Sumnjam da bih došla do ovog rezultata da sam paralelno snimala, imala probe i igrala predstave."

Doznaj više o Dukan dijeti

Budući da već neko vrijeme ima vitku liniju, otkriva kako je održava: "Sada se hranim normalno. Jedem što god poželim, ali svjesnije i u manjim količinama. Ne prežderavam se. Smanjio mi se želudac. Redovito vježbam pilates i tako održavam i zdravlje i novostečenu figuru. Slobodno vrijeme, kada ga imam, uglavnom provodim s dečkom, obitelji i prijateljima. Sviram ukulele, i kada uhvatim vremena odem do Osijeka."

Zašto slavni vole Dukan dijetu i primjer jelovnika

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.