Dijeta Dijetni savjeti 07. lipnja 2017.

Može li ti ovaj ključni sastojak tequile pomoći u borbi s kilogramima?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ključni sastojak tequile, prirodni šećeri iz agave poznati kao agavini, mogli bi biti od pomoći kod gubitka kilograma i kontrole razine šećera u krvi, što bi posebno pogodovalo dijabetičarima.

Agavini su neprobavljivi, zbog čega se u tijelu ponašaju poput vlakana i ne podižu razinu šećera. Istovremeno dovode do bržeg postizanja osjećaja sitosti i tako ti pomažu da smanjiš veličinu porcije, zaključili su znanstvenici Američkog društva kemičara.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

"Vjerujemo da agavini imaju ogroman potencijal kao lagani zaslađivači: iznimno su topljivi, imaju nizak glikemijski indeks, okus im je neutralan, a ljudsko tijelo ih ne probavlja", izjavila je dr. Mercedes G. Lopez, voditeljica istraživanja.

Postupak istraživanja

Istraživači su skupinu miševa hranili na uobičajen način, a u vodu su polovici miševa dodavali agavine. Miševi koji su pili vodu s agavinom jeli su manje, gubili su na težini, a razina glukoze u krvi bila im je manja.

Tequila jača kosti?

"Cijena agavina je povoljna i zasad nisu otkrivene nikakve nuspojave njihova korištenja, osim činjenice da je vrlo mali broj ljudi intolerantan na njih", objašnjava Lopez za Daily Mail.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.