Dijeta Dijetni savjeti 21. travnja 2017.

Što ti trener Jennifer Lopez nikad ne bi dopustio da jedeš

Foto: APEGA/Press Association/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ona sigurno ima formulu mladolikosti, bez obzira bio to proteinski shake po receptu Tracy Anderson (i koji stoji oko 90 dolara), alkalna prehrana ili neumorno vježbanje. No, da bi se izgledalo kao Jennifer Lopez (48) treba imati i na raspolaganju ljude poput Ngoa Okafora, proslavljenog fitness trenera koji osim Jennifer, trenira i Chanel Iman i Naomi Campbell.

Bilo je stoga jako zanimljivo čuti savjete ovog trenera, koji kaže da ako želiš izgledati kao zvijezda, moraš trenirati 6 dana po barem sat na tjedan i nikako ne jesti nešto od sljedećega:

  • Pržena hrana: Ona uvijek ima bolji okus, ali prženje dodaje silne kalorije zbog čega će rezultati treninga izostati.
  • Sušeno voće: Ono sadržava vitamine i minerale i puno je vlakana. No, suho voće je puno šećera i često dodanog sumpora kako bi mu se produljio rok, a kako je suho voće manje od svježega, treba ga se pojesti više da biste se zasitili pa je tu i zamka unosa viška kalorija.

Kruh_3 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

  • Bijeli kruh: Ima visoki glikemijski indeks što znači da je njegov utjecaj na šećer u krvi velik.
  • Pizza: Kada se sastojci poput rajčice, sira, šunke, brašna, kvasca i soli kombiniraju, broj kalorija koje unosiš u sebe strašno raste. U prosjeku, jedna kriška pizze ima oko 250 kalorija, a ako na nju dodaš još slaninu, ovaj broj će se popeti i na 390 kalorija.
  • Gotove salate iz trgovine: Misliš da jedeš zdravo jelo, a zapravo je u toj plastičnoj zdjelici kalorijska bomba - i to zbog dressinga. Napravite radije salatu kod kuće jer ćeš tako imati kontrolu nad svime što stavljaš u svoj obrok i također radije začini s malo maslinova ulja i limuna, nego s gotovim preljevima za salate.

Gazirani_Sokovi | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Gazirani sokovi: Čak i kad na njima piše da su dijetni, ovi napitci sadržavaju umjetne zaslađivače da bi se poboljšao okus.
  • Alkohol: Kalorije koje dolaze iz šećera i alkohola se nazivaju prazne kalorije jer ne sadrže hranjive tvari.
  • Sladoled: Pun je kalorija, šećera i masti što nikako nije dobro u tolikoj mjeri unositi u sebe, ako želiš istesati tijelo.

Pročitaj kako se Jennifer Lopez hrani

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      saruma

      sušite sami voće pa neće biti šećera, suhe smokve olakšavaju život kod anemije

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.