Dijeta Zdrava i vitka bez gladovanja 03. ožujka 2017.

Kako sam izgubila 35 kilograma unosom masti i vožnjom bicikla!

Vožnja_Bicikla_1450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Borba sa suvišnim kilogramima je često duga i teška bitka. U moru dijeta i programa za mršavljenje često je teško odabrati onu pravu, koja najviše odgovara potrebama tvog organizma i uz koju ćeš postići željene rezultate. Važno je ne odustati.

Možda u svojoj blizini imaš nekog tko se godinama bori s kilogramima ili i sama imaš taj problem. Možda baš sada razmišljaš o tome da digneš ruke od svega jer imaš osjećaj da ništa ne daje rezultate. Upravo tako se osjećala i Candy Spiegel, koja je za womenshealthmag.com ispričala kako je nakon brojnih neuspjelih pokušaja iz ove borbe ipak izišla kao pobjednica.

Noćni napitci za detoks organizma i skidanje masnih naslaga

Borba s kilogramima od djetinjstva

Dijeta | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Na dijeti se najčešće događa da putem odustanemo ili se izgubljeni kilogrami vrlo brzo vrate.

Još kao dijete, Candy je razvila problem s pretilošću. Iskušala je sve moguće dijete, čak je sudjelovala i u grupnom programu gubitka težine. Ništa nije davalo rezultate.

Osjećala se poniženo i poraženo te je odlučila dići ruke od svega. Kilogrami su se nakupljali tokom godina, do te mjere da se jedva mogla pomicati, a stepenice su joj postale najveći neprijatelj.

"U dobi od 45 godina imala sam visok krvni tlak, prijetio mi je razvoj dijabetesa i težila sam 135 kilograma", objašnjava Candy.

Otkrij tajnu Adeline fizičke transformacije

Situacija se počela mijenjati kada je otkrila knjigu The fat cell solution, koju je napisao poznati endokrinolog dr. med. David Ludwig. Kroz nju je naučila da ugljikohidrati i šećeri potiču stvaranje zaliha u organizmu, podižu razinu inzulina i tjeraju nas da stalno budemo gladni.

S druge strane, konzumacija pravilnog omjera masti, proteina i ugljikohidrata poručuje tvom tijelu da koristi unesenu energiju, umjesto da ju skladišti. Tokom godine dana, Candy je uspjela izgubiti 35 kilograma.

Eliminiraj zapreke

Plan prehrane na koji se oslonila Candy uključivao je dvaput veći unos masti od ugljikohidrata. Zato je iz kuhinjskog ormarića izbacila procesuirane namirnice, poput tjestenine i šećera.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Počela je odlaziti na tržnicu i kupovati svježe voće i povrće, kao i visokoproteinske namirnice, poput piletine i govedine.

Dnevni jelovnik za skidanje sala s trbuha

Poznato je da stres i nedostatak sna pospješuju debljanje i otežavaju gubitak težine, zato je vodila je dnevnik kvalitete spavanja i dnevnog stresa, kako bi pokušala držati ta 2 elementa pod kontrolom.

Postavljaj si kratkoročne ciljeve

"Znala sam da je preda mnom dug put, zato sam si postavljala kratkoročne i realne ciljeve", naglašava Candy. Primjerice, odlučila je ponovno voziti bicikl, pa makar to bio samo krug oko kvarta. Kroz nekoliko mjeseci,došla je do stupnja kondicije u kojem je mogla bez problema biciklom prijeći i 25 kilometara.

Kratkoročni ciljevi će ti pomoći da doživljavaš svakodnevne male uspjehe na svom putu ka gubitku kilograma i tako te motivirati da ne odustaješ.

Ako poklekneš, nastavi dalje

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Promjene u prehrani pomoći će ti da rjeđe budeš gladna i lakše izbjegavaš slatke male zalogajčiće koji se kose s tvojom dijetom. Ipak, postoje određene situacije, poput rođendana, blagdana i ostalih proslava, kada je teško odoljeti komadu torte i grickalicama.

Koja je visokoproteinska dijeta najbolja?

Kao prvo, nije kraj svijeta ako tu i tamo prekršiš pravila i pojedeš komad maminog kolača. Kao drugo, nemoj se zbog toga osjećati kao da si napravila nešto grozno i kao da je sav tvoj trud sada upropašten.

Važno je samo da se, nakon što kratko zalutaš na stranputicu, vratiš svom programu i da takve situacije zbilja budu iznimka, a ne pravilo.

Iskustva 4 žene koje su skinule kilograme i promijenile život

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.