Dijeta Dijetni savjeti 18. svibnja 2017.

Tri razloga zbog kojih su salate idealne za mršavljenje?

Salata-Sir
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Konzumiranje salata je najbrži način gubitka kilograma. Zašto? Zato što ne sadrže masti, a obiluju hranjivim sastojcima. Pogledaj tri glavna razloga zbog kojih su salate savršen izbor obroka za mršavljenje.

  • Sirova hrana - salate se obično pripremaju od sirovog voća i povrća. Sirovoj hrani je, naime, potrebno više vremena da se probavi, te te drži sitom duže vrijeme. Osim toga, sirova hrana sadrži i manje kalorija.
  • Sadržaj vode - voće i povrće u sirovom stanju ima vrlo visok sadržaj vode, koja ubrzava metabolizam. Osim toga, voće i povrće sadrže puno hranjivih tvari, kao što su vlakna, vitamini A, B, C, K, kao i minerali. Oni su neophodni tijelu kako bi ostalo u formi, osobito kada si na dijeti.
  • Niska kalorijska vrijednost - salate sadrže sirove ili kuhane sastojke. Ipak, i malo masti je potrebno za pravilno funkcioniranje organizma. Dodaj djevičansko maslinovo ulje kao preljev za salatu. Tako ćeš obroku dodati koju kaloriju, a tijelu osigurati potrebne zdrave masnoće.

Proteinska salata od leće i tune

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.