Dijeta Dijetni savjeti 04. siječnja 2017.

Ubrzaj metabolizam uz pomoć napitka od tri jednostavna sastojka

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim što je jeftin, ukusan i bez kalorija, predstavljamo ti napitak koji ima tri važne uloge za zdravlje: čisti organizam od toksina, ubrzava metabolizam i pomaže kod mršavljenja.

Osim jabuke, osnovni sastojak ovog napitka je cimet. Antioksidansi iz njega stabiliziraju razinu šećera u krvi i smanjuju žudnju za ugljikohidratima, ne potičući pritom pretjerano lučenje inzulina, što je važan faktor uspješnog mršavljenja.

Napitak otklanja višak tekućine iz tijela i stabilizira šećer

Redovito izlučivanje inzulina pospješuje taloženje masnoća u tijelu. Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje inzulina bit će pod kontrolom, što će omogućiti uspješno topljenje masnih naslaga. Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola žličice cimeta na dan možeš smanjiti količinu lošeg kolesterola, a on također pomaže kod loše probave i utječe na smanjenje triglicerida.

Zato pripremi vodu s jabukom i cimetom. Ono što ti treba je: jabuka, jedan štapić cimeta (ili čajna žličica cimeta u prahu), te oko 1,5 do dvije litre prokuhane ili filtrirane vode. Nareži jabuku na kriške, dodaj cimet i prelij vodom. Pusti neka odstoji sat do dva, zatim ga pij tijekom dana kad god poželiš. Kombinacija jabuke i cimeta fantastično regulira metabolizam i učinkovito smanjuje težinu otklanjajući višak tekućina iz organizma.

Mršavi uz med i cimet

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.