Dijeta Dijetni savjeti 31. ožujka 2017.

Vatreni čaj koji skida kilograme, a radi se od samo 3 sastojka

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U potrazi si za toplim napitkom koji će zadovoljiti tvoju potrebu za slatkim, a usput spriječiti i dobivanje na težini? Ne traži dalje jer ovaj čaj od cimeta, đumbira i meda pruža upravo to. Dodatan bonus - vrlo ga je jednostavno napraviti.

"Tako je fin, a opet tjera kilograme", riječi su kojima stručnjakinja za wellness i mršavljenje Nagina Abdullah (voditeljica masalabody.com-a) opisuje ovaj čaj.

Danska dijeta za 13 dana

Istraživanja su dokazala da začini poput cimeta, đumbira i muškatnog oraščića daju dugotrajan osjećaj sitosti, a usput oponašaju i okus šećera. Samim time, mogu ti pomoći smanjiti unos šećera jer će prividno zadovoljiti tvoju potrebu za njime, prenosi health.com.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Cimet također povoljno utječe na razinu šećera u krvi, zdravlje srca i neurološke funkcije. Đumbir možeš obožavati jer potiče probavu i tako otežava nakupljanje kilograma. Usput, odličan je saveznik u borbi za ravan trbuh. Dobro ga je uzimati nakon obroka jer ćeš se dulje osjećati sitom.

Navika koje se moraš riješiti ako želiš smršavjeti

Osim kod mršavljenja, ovaj čaj možeš piti i kod crijevnih viroza ili mučnina te kod grčeva. Zahvaljujući medu, smirit će i napadaje kašlja.

Recept za "vatreni čaj"

Potrebna su ti samo tri sastojka: cimet, đumbir i med. Kuhaj štapiće cimeta i svježi đumbir u vodi oko 20 minuta. Nakon toga čaj procijedi i dodaj mu med. Možeš skuhati veću količinu čaja i držati ga u frižideru, pa podgrijavati šalicu po šalicu svake večeri nakon večere.

Drži se ovih zlatnih pravila i nikad nećeš morati na dijetu

"Iako sam čaj nije ljut, zbog cimeta ćeš imati osjećaj da pomalo goriš iznutra", komentirala je Abdullah.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.