trener i voditelj Fitness kuće Collum

Redovito vježbam, a kilogrami rastu

Pitanje:
Poštovani, imam 29 godina. Ranije sam imala veliki višak kilograma, koji sam uspješno skinula. Ostalo mi je još 3 do 4 kilograma viška. Trudim se pridržavati zdravog režima života, što podrazumijeva pravilnu ishranu i aktivnosti. Ali je li moguće da se kilogrami i obujam tijela povećaju uz treninge aerobika 3 puta tjedno? Uz istu prehranu imala sam par kilograma manje i djelovala sam nekako "sitnije" dok nisam išla na aerobik. Tada su mi mišići bili opušteniji, ali je vaga pokazivala manje kilograma. Sada uz trening imam čvršće tijelo, ali i više kilograma. Djelujem nekako napuhano, kao da idem u teretanu. To je posebno izraženo u donjem dijelu tijela, na nogama i stražnjici. Htjela bih ostati čvrsta, ali i izgubiti koji kilogram. Kako da to postignem?

Odgovor:
Pozdrav i hvala na upitu. Vrlo vjerojatno je da u tim dijelovima tijela imaš smanjenu lokalnu cirkulaciju ili biomehanički disbalans. Moguće i da tijelo sada reagira na povećanje fizičke aktivnosti povećanjem mišićnog tonusa. Bitno da su kožni nabori i opsezi sve manji, vagu ne koristi kao sredstvo za kontrolu treninga. Izmjeri obujme vrata, prsa, struka, trbuha, kukova natkoljenice i potkoljenice. Kontroliraj ih svaka dva tjedna.
  • nenta
    13. 06. 2013. u 10:49
    Ispričavam se bilo je 6 tjedana!
  • nenta
    13. 06. 2013. u 10:48
    Nakon 4 tjedna gimnastike/u toplicama nakon operacije/ što u dvorani što u bazenu svi su mislili da sam jako smršavila, a ja sam izgubila samo 3 kg. Tijelo se lijepo preoblikovalo, smanjile su se naslage sala, a narasla je mišićna masa, koja je teža od sala, pa razlika u kilaži nije bila tako velika, a izgleda kao da sam izgubila 10 kg...vidi se i po odjeći!