Kako riješiti problem prebrze ejakulacije?

Pitanje:
Imam problem kod seksa, brzo se uzbudim i brzo dođem do vrhunca, tj. vrlo brzo svršim, ali imam čestu želju za seksom, a moja supruga ne može pratiti moju želju, pa me zanima je li to normalno? Jer ja bih mogao i pet puta dnevno, a ona ne. Hvala na odgovoru.

Odgovor:
Poštovani, u vašem pitanju spominjete dvije smetnje: prebrzu ejakulaciju i razliku u razini seksualne želje. Što se tiče prebrze ejakulacije, postoje vježbe koje pomažu da uspostavite kontrolu nad prebrzom ejakulacijom. Upute za vježbe možete naći na: http://www.korakdalje.hr/show.jsp?page=403894

Što se tiče drugog dijela vašeg pitanja: ako vi tako brzo ejakulirate, kako ste napisali u vašem pitanju, vjerojatno vaša supruga ne stigne uživati i ne stigne za vrijeme vašeg odnosa za sebe dobiti ono što je njoj potrebno. Moguće ja da je to razlog zašto ona ne želi imati česte seksualne odnose. Da li se vi, nakon što ejakulirate, posvetite njoj? Da li je pokušate prstima ili oralno stimulirati da bi ona uspjela osjetiti pojačanao uzbuđenje i onda doživjeti orgazam? Nije rijetko da žene, koje u seksualnom odnosu ne uspiju uživati jer se odnos završi jako brzo, a partner se nakon svoje prebrze ejakulacije ne posveti njenom zadovoljstvu i uživanju, počnu izbjegavati seksualni odnos jer on prestaje biti izvor zadovoljstva nego pstane izvor frustracije. Dakle, prvo porazgovarajte sa svojom suprugom. Pitajte je kako ona doživljava vašu prebrzu ejakulaciju, kako se ona s tim osjeća? Što bi njoj trebalo? Kako ona želi da vi nju stimulirate? Paralelno s time, vi nastojte vježbate slijedeći vježbe koje sam vam preporučila, pa se nadam da će i vaš seksualni život tako postati kvalitetniji i za oboje izvor većeg užitka.