Fitness 02. svibnja 2017.

3 neobične strategije uz koje će tvoj trening snage postati učinkovitiji

Mlohavi_Trbuh_Uteg
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trening snage da bi bio djelotvoran mora biti naporan, čim ti postane prelagano povećaj težinu utega je je to jedini način s kojim ćeš postići rezultate. Ali, postoje neke male pomoći koje će ti ipak olakšati trening.

Hiperventiliraj - iako to možda to ne želiš učiniti u punoj teretani, teško disanje - kao da imaš napad panike, može ti pomoći u treningu. "Takvo disanje dovodi više kisika u mišiće i daje ti snage da izdržiš do kraja seta", kaže Holly Perkins, kondiciona trenerica. Ako se osjećaš umorno tijekom seta, pauziraj, udahni i brzo izdahni kroz 5 do 6 udaha, a zatim završi set. Perkins predlaže da to pokušaš samo kada ti preostane jedan ili dva ponavljanja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ispuštaj glasne zvukove - "Ispuštanje zvukova iz abdomena pomaže u aktivaciji dubokih mišića kora", kaže Perkins. Istraživači na Sveučilištu Drexel otkrili su da su osobe koje su ispuštale glasne zvukove imali više snage prilikom dizanja utega. Nisu uspjeli doći do objašnjenja zašto, a jedna od pretpostavki je da se tako odvlači pozornost od napora. Ako ne želiš takvim glasanjem privlačiti pažnju na sebe u teretani, bit će dovoljno i da napraviš snažan izdah. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Napravi grimasu - sve dok paziš kako izgledaš prilikom vježbanja, znači da se vježbi ne posvećuješ dovoljno, smatra Perkins i objašnjava da je sasvim normalno neku napornu vježbu popratiti grimasom na licu.

Pomažu li trbušnjaci u skidanju sala s trbuha?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.