Fitness 19. rujna 2023.

Trener pokazuje 4 vježbe s afterburn učinkom

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako biste napravili kratak i efikasan trening s kojim ćete oblikovati mišiće te ujedno pojačati svoju izdržljivost i dobiti takozvani afterburn učinak što znači da će metabolizam raditi ubrzano sljedeća 24 sata preporučujem sljedeći trening.

Izvodite sljedeće vježbe kroz 10 ponavljanja, 3 kruga za početnika i 5 krugova za napredne, a izvedite ih u što kraćem vremenskom periodu. Da bi bile učinkovite vježbe moraju biti izvedene pravilno.

Vježba broj 1: Sklekovi

Opis: Laktove držite uz tijelo, raširite prste (kažiprst usmjerite prema naprijed), stisnite trbuh i stražnjicu, stopala držite spojena. Spustite se dolje i dotaknite prsima pod. Kada se spuštate dolje je udah, a gore izdah. Lakša varijanta su sklekovi koji se izvode tako da vam je uporište na koljenima.

trčanje Možda te zanima... Afterburn učinak nakon vježbanja: Istina ili izmišljotina? Fitness

Vježba broj 2: Privlačenje koljena prsima

Opis: Iz početnog položaja za sklek sa skokom privucite koljena prema prsima. Tamo ih zadržite sekundu – dvije i vratite natrag.

 | Author: Tomislav Miletić/Pixsell Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Vježba broj 3: Prebacivanje nogu

Opis: Lezite na leđa. Prebacite lagano povijene noge preko glave i dodirnite pod. Vratite ih natrag na pod u potpuno ispruženi položaj.

 | Author: Tomislav Miletić/Pixsell Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Vježba broj 4: Navijačica skokovi

Opis: Dođite u duboki čučanj. Prste isprepletite iza glave. Desno koljeno stavite blizu lijevog stopala, a stražnjicom dodirnite petu. Napravite skok u kojem ćete se potpuno ispružiti i promijenite noge. Ako je nekome ova vježba preteška ili ima problema s koljenom može je zamijeniti s čučnjevima.

Više o učinkovitim načinima vježbanja pogledajte na BasicGymOne.com.

 | Author: Tomislav Miletić/Pixsell Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Članak je iz arhive missZDRAVE

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.