Fitness Vježbe za mršavljenje 03. ožujka 2017.

Ako ti je trčanje dosadno, pročitaj ove savjete i razmisli još jednom

Trcanje_4
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da bi se tijelo naviklo na fizičku aktivnost treba trčite redovito. Zato umjesto da tražiš izgovore i preskočiš trčanje jer, primjerice, pada kiša, obucite se i izađite na svježi zrak! Trčanje treba biti na tvojoj "to do listi" tri do četiri puta tjedno. Ako uspostaviš rutinu, svaki sljedeći "trening" će biti lakši a ti ćeš biti izdržljivija.

  • Uspori - nemoj sebi od samog starta zadavati previsoke ciljeve jer ćeš brzo odustati. Ne trči prebrzo jer se ni s kim ne natječeš. Idealan tempo je onaj koji će ubrzati tvoje disanje toliko da je brže nego dok šećeš, ali da te pri tom ne bole pluća te da možeš normalno udahnuti pri svakom koraku.
  • Trčanje je zabavno - ako mrziš svaki sekund provedenu trčeći, onda nešto radiš krivo. Pronađi način kako da sebi ovu fizičku aktivnost učiniš zabavnom. Povedi psa sa sobom, nazovi najbolju prijateljicu ili partnera, istražuj nove dijelove grada, pojačaj "do daske" svoju omiljenu glazbu, trči pored vode.

Trcanje1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

  • Ojačaj mišiće - kada ojačaš mišiće u nogama trčanje će postati lagano. Jedan od načina je da u svoju rutu dodaš i uzbrdice. Isporobaj - trčanje uzbrdo je veliki izazov.
  • Nemoj samo trčati - redovan odlazak na trčanje dovest će te u kondiciju, ali ako je ovo jedina fizička aktivnost koju upražnjavaš, dosada i moguće ozljede učinit će je nepodnošljivom! Kombiniraj trčanje s kardio vježbama - vozi bicikl, idi na ples ili plivanje. Kardio aktivnosti učinit će tvoje tijelo izdržljivijim.

Upisi u školu trčanja su u tijeku

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.