Fitness 26. listopada 2016.

Otkrivamo: Nedostaci narukvica za praćenje aktivnosti

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novo istraživanje pokazalo je kako ti nabavka narukvice za praćenje aktivnosti nažalost neće ubrzati mršavljenje. Štoviše, rezultati istraživanja znanstvenika sa Sveučilišta u Pittsburghu pokazali su kako su ispitanici s pametnim narukvicama gubili manje kilograma od ispitanika koji nisu imali ovu spravu.

Međutim, znanstvenici su naglasili kako je način korištenja ovih narukvica individualan, stoga, nekim osobama čak može pomoći da smršave brže. U istraživanju je sudjelovalo 470 pretilih ispitanika u dobi između 18 i 35 godina koji su dobili osnovne informacije o mršavljenju i tjelesnoj aktivnosti.

Saznaj fitness tajne Danijele Martinović!

Prvo su gubili kilograme, a zatim motivaciju

Prvih šest mjeseci svi su ispitanici gubili kilograme, međutim, nakon tog vremena su izgubili motivaciju. Znanstvenici su polovini ispitnika podijelili pametne narukvice koje su ih trebale motivirati međutim dogodilo se upravo suprotno. Skupina s narukvicama izgubila je prosječno oko 4 kg, dok je druga skupina izgubila čak 6. Skupina s narukvicom nije više vježbala iako su pametne narukvice napravljene da potiču korisnike na tjelovježbu.

Fitness_4 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Rezultati su prosječni

Rezultati su prosječni, međutim, u skupini ispitanika koji su nosili pametnu narukvicu bilo je onih koji su postigli nevjerojatne rezultate. Ako si nabavila narukvicu očekujući pomoć u mršavljenju, a nisi vidjela rezultate, moguće je da uz narukvicu vodiš manje računa o nekim drugim aspektima mršavljenja. Primjerice, ispuniš kvotu za tjelovježbom pa se počastiš kolačem više.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.