Fitness 19. kolovoza 2016.

Sudjeluj i ti na prvoj vertikalnoj utrci na Velebitu

Trčanje_2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vertikalna utrka Absolute Paklenica, koja se održava na najvećoj hrvatskoj planini Velebit, počinje u malom turističkom mjestu Modrič (općina Starigrad-Paklenica) koje se diči impresivnom kombinacijom mora i planina.

Absolute Paklenica se održava 3. rujna, a započinje na samom moru i prati najdirektniju stazu do vrha Sv. Brda (1753m/nv) gdje ujedno i cilj utrke. Staza je dužine 14km sa ukupnim usponom od 1810m. 

Nacionalni park Paklenica je od davnina poznata kao raj za penjače i planinare, no krški teren, raznolik krajolik i preko 150 km markiranih staza svrstava ovaj park među najatraktivnije područje za ljubitelje trčanja.

Za posjetitelje i sve one koji žele pratiti natjecatelje uživo organiziran je transfer terencima do visoravni Libinje (700m/nv). Cijela staza je u potpunosti označena te ima okrijepne stanice. Osim nagrada, natjecateljima je osiguran topli obrok i piće.

Više informacija o utrci kao i prijavama možeš naći na službenoj stranici utrke.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.