Fitness Blic vježbe 10. svibnja 2017.

VIDEO: Kako učvrstiti stražnjicu i noge s mini elastičnim gumama

Foto: Fitness.com.hr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mini bands ili mini elastične gume su jedan od najjednostavnijih, ali i najučinkovitijih malih rekvizita za vježbanje koji je svakako dobro imati kod kuće.

Osim što se s mini bandsima može odraditi cijeli niz vježbi, njihova prednost jest i jednostavnost upotrebe i praktičnost. Mini bands doslovno možete ponijeti sa sobom bilo gdje, stat će vam čak i u džep. 

Elastične gume birajte prema trenutnoj formi

Prilikom odabira gume, kupujte one izrađene od kvalitetne i izdržljive lateks gume. Također, elastične gume postoje u tri različite razine opterećenja: teškom, srednjem i lakšem, pa izbor napravite prema trenutnoj formi, a s ciljem da vam rad s gumom ne bude prelagan, već izazovan. 

Korištenjem mini bandsa možete odraditi cijeli trening, od dinamičkog zagrijavanja do treninga za jačanje trbuha, nogu, stražnjice te vježbi stabilizacije. Donosimo video sa 6 vježbi za jačanje mišića nogu i učvršćivanje stražnjice. 

6 super vježbi za noge i stražnjicu koje možete raditi kod kuće

U videu ćemo vam pokazati nekoliko jednostavnih, a jako učinkovitih vježbi za noge i stražnjicu uz mini bands kojima ćete, ako ih radite 2-3 puta tjedno oblikovati i učvrstiti mišiće donjeg dijela tijela, s posebnim naglaskom na aktivaciju mišića stražnjice. Vježbe možete raditi kod kuće, ali i u teretani. Sve vježbe radite u 3 serije, po 10-12 ponavljanja. 

 

Vježbe u videu su:

●    Privlačenje pilates lopte nožnom fleksijom + vanjska rotacija kuka
●    Lateralno hodanje u počučnju
●    Sunožno zanoženje s raznoženjem
●    Odnoženje u skleku i uporu
●    Potrbušno zanoženje na pilates lopti
●    Prinoženje

Mini Band možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu.

Vježbajte s mini band elastičnim gumama, postignite čvrsto tijelo i uvjerite se zašto je ovaj rekvizit iznimno popularan za vježbanje kod kuće ili teretani.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.