Eko 21. travnja 2017.

Ako tražiš psa koji lajanjem neće izluđivati tebe i susjede, evo nekoliko prijedloga

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako psi koji glasno laju imaju svoje prednosti, poput zaštite od provalnika, češći je ipak slučaj da njegovo lajanje iritira tebe, a bome i tvoje susjede. Stoga, ako planiraš nabaviti psa, a bitno ti je da ne laje puno razmotri ove pasmine.

Basenji

- poznat i kao "bezglasni pas", umjesto bučnog lajanja kada se uzbudi više zvuči kao da jodla. Ovaj pas ima puno energije i može biti vrlo dinamičan, ako mu se dozvoli.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Afganistanski pas

- je vrlo elegantan i inteligentan pas koji se duboko veže za obitelj u kojoj živi. Iako je poznat da voli pretjerivati u mnogim stvarima, lajanje nije na tom popisu.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Bullmastiff

 - velik, simpatičan i blage naravi te vrlo zaštitnički nastrojen više je sklon njuškanju, slinjenju i dahtanju nego lajanju. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Škotski jelenji hrt

- ovaj obiteljski pas ima srce lovca (točnije, lovca na jelene), ali u kući je nježan i dostojanstven. Iako se s njim nećeš morati brinuti zbog lajanja, morat ćeš biti na oprezu kad su druge krznene životinjice oko vas.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Rodezijski gonič

- je čvrst i šutljiv tip, svjestan svoje snage i spreman zaštiti obiteljsko gnijezdo. Izniman je lovac koji voli aktivnosti na otvorenom, a jedva čeka da skoči na kauč da ga se mazi i češka.

O sličnostima između pasa i njihovih vlasnika

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.