Eko Eko dom 20. srpnja 2016.

Plava boja zidova potiče produktivnost, a crvena apetit

Eko-Boje
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pametno iskoristi boje u svom domu jer prometni znakovi nisu bez razloga žuti, a ploča u školi zelena. Odabir boje neće utjecati samo na cjelokupni dojam prostorije nego i na raspoloženje ljudi koji u njoj borave.

Zelena boja zida uvijek dobro izgleda

Pri uređenju interijera najlakše je koristiti zelenu jer se lako kombinira s drugim bojama i uvijek izgleda dobro. Kreni od zelenih detalja poput jastuka ili cvijeća, pa se odvaži na bojenje zida ili ormariće. Oni koji "igraju na sigurno" doći će na svoje s plavom bojom. I s njom je teško pogriješit, pogotovo ako je riječ o nježnim, svjetlijim tonovima. Idealna je za prostore u kojima često boraviš, poput sobe ili dnevnog boravka.

Dobra je i za poslovne prostore jer potiče produktivnost. Najteže se kombinira crvena boja. Karakterizira je izuzetna dramatičnost, pa je najsigurnije držati se detalja i tako prostoru dati osobnost. Crvena je odlično rješenje za kuhinje jer potiče na akciju, no s druge strane pojačava apetit, pa ako si na dijeti, znaš koju boju treba izbjegavati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.