Eko 24. kolovoza 2016.

Dođi na Mali piknik na Gornji grad, uberi kupine i popij čašu vina!

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

I ove srijede svrati nakon posla na Mali piknik na Vranicanijevoj, istraži stolove pune delicija domaćih OPG-ovaca i u samoposlužnom stilu možeš složiti svoju piknik-platu s organskom lokalnom hranom.

Uz kozji sir "uberi" malo kupina, dodaj dimljene bademe i natoči čašu vina. Brzinski se okrijepi hladnom juhom od rajčice ili zelenim smoothijem. Za desert si priušti najfinije sirove torte i osvježi se vodom s ružmarinom, limunskom travom, mentom ili aloe verom... Možeš izaberati svoju dekicu, ugodno se smjestiti i uživati u opuštenom piknik-druženju s pogledom na grad i uz ploču dobrog jazza u pozadini.

Pročitaj u članku kako vruće juhe i pinkantna jela hlade organizam!

Uživanje u gornjogradskom ambijentu

Jednom tjedno Vranicanijeva poljana na Gornjem gradu pretvara se u ugodnu oazu za ljetno osvježenje Zagrepčana i turista s primamljivim gastro-sadržajem. Zahvaljujući Malom pikniku, sada se još duže možeš zadržati u istraživanju gornjogradskih kutaka, kao i uživati u zanimljivoj gastro-ponudi u ležernoj atmosferi i starogradskom ambijentu. Na Malom pikniku možeš kušati "hranu s izvora", otkriti male lokalne proizvođače i upoznati se s raznolikom gastronomskom ponudom pojedinih regija.

 | Author: Promo Foto: Promo

Uz predah na dekicama uz pogled na grad, osvježi se sezonskim gastro-delicijama domaćih OPG-ova, voćnim i povrtnim koktelima, domaćim vinima, sezonskim voćem i raznim delicijama ili pak s nogu prigristi neke od raznovrsnih orašastih plodova.

U fokusu gastronomske ponude Malog piknika su sezonske namirnice organskog porijekla, uzgojene i proizvedene od lokalnih OPG-ova. Mali piknik održava se na Gornjem gradu (Vranicanijeva poljana) do sredine rujna, svake srijede u popodnevnim satima (17 – 21 h). U slučaju lošeg vremena, Mali piknik se otkazuje, a Mali plac seli u Branimir centar.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.