Eko 25. srpnja 2016.

U Beču svake godine sve više kupališta za pse

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Visoke temperature tipične za srpanj i kolovoz u narodu se često nazivaju pasjima. I to ne bez razloga. Našim je četveronožnim prijateljima zbog guste dlake tijekom ljeta često puno teže nego nama te i im je također potrebno osvježenje.


I u austrijskom glavnom gradu ima puno ljubitelja životinja pa tako i puno pasa, a kako bi i njima u ljetnim mjesecima gradski život bio podnošljiv pobrinule su se bečke gradske vlasti. Tako je na Dunavu i njegovim kanalima uređeno nekoliko kupališta samo za pse.
 

I psi bi se kupali

 
Ono najveće, koje se prostire na 14.000 m2 nalazi se na Dunavskom otoku (Donauinsel). Kupalište je uređeno tako da ne pruža zadovoljstvo samo psima nego i njihovim vlasnicima.
 
A kako bi vlasnici pasa bili informirani o svim sadržajima koje pruža ovo kupalište, ali i o pravilima ponašanja, na početnoj se stranici besplatne internetske zone Dunavskog otoka nalazi i link koji posjetitelje vodi do svih potrebnih informacija. Na stranicama gradske uprave također se može naći i karta na kojoj su ucrtana sva gradska kupališta za pse.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.