Eko 10. listopada 2016.

Video: Koliko je potrebno da se razgradi određena vrsta otpada

Vrećice
Ukidaju se tzv. srednje vrećice, u upotrebi ostaju još uvijek one ultra lagane koje se nalaze na odjelima voća i povrća u samoposluživanjima
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ostacima hrane je potrebno samo mjesec dana da se u prirodi razgrade, no jesi li znala da plastičnim vrećicama treba najmanje 100 godina, a plastičnim bocama čak 200 godina da bi se razgradili.

Koliko dugo traje proces razgradnje ostalih materijala pogledaj u videu. 

Usvoji naviku recikliranja

Više od dvije trećine stvari koje bacamo u smeće može se reciklirati. Usvoji naviku od vajanja otpada pa staklene i plastične boce, limenke i stari papir odlaži u posebne spremnike za reciklažu - na ulici, u reciklažnom dvorištu ili u trgovini. Tako čuvaš okoliš, a za neke "artikle" možeš dobiti i povratnu naknadu.

Revolucija u reciklaži plastike

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      globalsolutions

      Film i tekst su čista propaganda kapitalizma i puni su rupa - prirodu najviše zagađuju šamponi i deterđenti, a 98% proizvoda koji se prodaju u ambalaži nam je ionako nepotrebno i štetno!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.