Hrana Hrana kao lijek 14. siječnja 2022.

Četiri sjajna razloga zbog kojih bi trebala piti vodu s limunom svakog jutra

Voda s limunom
Foto: Guliver/Shutterstock Šalica tople vode s limunovim sokom može biti odlična alternativa jutarnjoj kavi i mnogi je nutricionisti piju svakog jutra.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Šalica tople vode s limunovim sokom može biti odlična alternativa jutarnjoj kavi i mnogi je nutricionisti piju svakog jutra. Četiri su glavna razloga zbog kojih je ona idealan odabir za prvi jutarnji napitak, a više o njima pročitaj u nastavku.

Pomaže ti u detoksikaciji

Iako nas limuni asociraju na kiselo, zapravo su odličan izvor alkalnih tvari i pomažu uravnotežiti pH tvog tijela. Kombinacija tople vode i limuna razbuđuje tvoju jetru i pomaže izbacivanje toksina iz tijela.

Potiče probavu

Ovo jednostavno, a moćno piće stimulira tvoj probavni trakt i tako pomaže lakše upijanje hranjivih tvari i normalan rad crijeva, prenosi Shape.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pozitivan učinak na gubitak kilograma

Limunov sok sadrži pektine, vlakna koja dokazano potpomažu gubitak kilograma. Uz to, zamijeniš li zaslađenu kavu ili čaj toplom vodom s limunom, direktno smanjuješ svoj dnevni unos kalorija.

Smiruje želudac

Ako odeš na spavanje punog želuca, jutro bi vrlo lako mogla dočekati naduta ili s bolovima u želucu. Topla voda pročistit će organizam, dok će limunov sok doprinijeti smanjenju kiselosti želuca.

Ovdje pročitaj opširnije o prednostima, ali i nedostacima vode s limunom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.