Hrana Zdravi recepti 16. lipnja 2017.

Fast food bez grižnje savjesti - pizza od tikvica

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lagani snack ili večera uz ove će se sastojke pretvoriti u ultimativni užitak. Spoji omiljene tikvice i pizzu koju je teško ne voljeti pa se počasti zdravijom verzijom najpoznatijeg fast fooda.

Priprema neće zahtijevati ništa drugo osim sastojaka koji su po samo tvom guštu, a mogu se pronaći na svakoj posebnijoj vrsti pizze. Uz fantastične okuse, ova pizza imat će i poprilično smanjen broj kalorija pa tako u njoj možeš uživati bez grižnje savjesti.

Trebat će ti:

  • 2 tikvice
  • 200 g parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 g mozzarelle ili nekog drugog topljivog sira
  • Nekoliko ploški suhe salame
  • Bosiljak

Priprema

Tikvicu nasjeckaj na tanke ploške, posoli je i pusti da odstoji kako bi ispustila višak tekućine. Neka stoji oko 15 minuta.

Ocijeđene tikvice posloži u krug na papiru za pečenje, neka preklapaju jedna drugu kako bi stvorile savršenu podlogu. Pospi ih polovicom sitno ribanog parmezana i ubaci sve zajedno u pećnicu na pet minuta na 200 stupnjeva.

Muffini bez brašna od samo 3 sastojka

Izvadi iz pećnice, pomoću daske za rezanje preokreni podlogu pa je pospi ostatkom parmezana s druge strane i peci još pet minuta. Parmezan bi trebao povezati tikvice i stvoriti podlogu na koju se zatim stavljaju dodaci.

Kada si pizzu drugi put izvadili iz pećnice, pospi je mozzarellom ili nekim drugim sirom, dodaj suhu salamu i ostale dodatke po želji. Ubaci u pećnicu pa peci dok se sir ne rastopi. Izvadi, pospi svježim bosiljkom i reži na kriške pa posluži uz dip od rajčice ili grčkog jogurta.

Vege burger od avokada

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.