Hrana Hrana kao lijek 05. travnja 2017.

Napravi čaj od banane i reci zbogom nesanici!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako tu i tamo patiš u besanim noćima, dok se prevrćeš po krevetu i pokušavaš zaspati, sigurno ponekad pribjegneš i tabletama za spavanje. Koliko god one mogu biti od pomoći, dolaze s jednom važnom potencijalno nuspojavom - izazivanjem ovisnosti.

Ako trenutno prolaziš kroz fazu nesanice, pokušaj si pomoći prirodnim rješenjem koje se za mnoge pokazalo učinkovitim. Čaj od banane je jednostavan za pripremu i ne izaziva ovisnost, stoga zašto ne pokušati?

Kako večeraš tako ćeš i spavati

Jednostavna priprema

Sve što trebaš napraviti je neoguljenoj banani iz organskog uzgoja odrezati vrhove i neoguljenu ju ubaciti u kipuću vodu. Dodaj malo cimeta i sve zajedno kuhaj 10 minuta. Nakon toga procijedi i popij prije spavanja, savjetuje hefty.com.

Zašto je učinkovit?

Banane su bogat izvor kalija i magnezija. Ova dva nutrijenta zajedno opuštaju mišiće, dok magnezij pomaže spriječiti isprekidan san.

Prekomjerno spavanje - je li štetno?

Važno je da koristiš bananu iz organskog uzgoja jer ju kuhaš neoguljenu, a ne želiš štetne kemikalije od prskanja u svom čaju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.