Hrana Hrana kao lijek 18. srpnja 2016.

Zašto manekenke obožavaju vodu s krastavcima?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obična voda s krastavcem pravi je hit, osobito među manekenkama i svima onima koji budno paze na svaki kilogram, budući da pomaže u mršavljenju i čišćenju organizma. Uz to ima i malo kalorija. Omiljena je i među sportašima.

Krastavci bogati silicijem pomažu zdravlju tkiva i mišića te brzo nadoknađuju tekućinu izgubljenu tijekom treninga. Krastavci i voda kombinacija su koja istovremeno hidratizira organizam, ali i potiče izlučivanje viška nakupljene tekućine. Zahvaljujući kaliju, krastavac je kvalitetna alkalizirajuća namirnica koja će ti pomoći u snižavanju krvnog tlaka i potaknuti bolju funkciju živaca i mišića.

Prirodni diuretik koji čisti kožu od akni i prištića

Voda s krastavcem je najbolji prirodni diuretik, pospješuje izlučivanje urina i time pomaže u izbacivanju toksina iz tijela. Sadrži preko 40 posto kalija, zbog čega je odlična za reguliranje krvnog tlaka. Voda s krastavcem idealno je piće za vruće dane, kada organizam jednostavno vapi za tekućinom, jer je vrlo ukusna pa ćeš je s lakoćom pijuckati cijeli dan. 

Osim osvježenja, ovaj napitak, bogat vitaminima A i C očistit će tvoju kožu od akni i prištića, dati joj sjaj, pomoći u ublažavanju bora i hidratizirati je iznutra i izvana. Priprema je vrlo jednostavno, vodi samo dodaj na ploške narezane krastavce s korom te prije konzumacije pusti da malo odstoji kako bi krastavci otpustili hranjive tvari. Pazi samo da su krastavci iz organskog uzgoja.

Autor: Petra Šafranko & Divine Energy Park, organizacija za razvoj svijesti zdravlja, prirode i mira www.dep.life.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.