Hrana 12. lipnja 2017.

Pet situacija u kojima trebaš prestati piti toliko vode

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

S vodom obično ne možemo pogriješiti - osvježava nas, hidratizira i pomaže u topljenju masnih naslaga. Ipak, umjerenost je ključ u svemu pa tako i u konzumaciji vode. Donosimo ti 5 situacija u kojima bi ipak trebala "stati na loptu".

Već si popila previše

Riječ je o iznimno rijetkom stanju, ali pretjerana konzumacija vode može dovesti do pada koncentracije natrija u organizmu. To je stanje poznato kao hiponatrijemija. Posljedice hiponatrijemije su najčešće mučnina i povraćanje.Zašto dolazi do zadržavanja

vode u trbuhu?

Mokraća ti je prozirna

Boja urina je odličan pokazatelj hidratacije organizma. Svijetlo žuti urin je znak optimalne hidratacije, prozirna mokraća znači da bi trebala malo smanjiti unos vode, dok tamna boja mokraće signalizira dehidraciju.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Mokrenje nakon seksa može smanjiti razvoj infekcije mokraćnog sustava

Pojela si obilan obrok

Vjerojatno ti je poznat onaj trik koji kaže da prije obroka trebaš popiti čašu vode kako bi smanjila veličinu porcije. Iako je to trik koji pomaže, nemoj to shvatiti kao znak da trebaš piti velike količine vode uz obrok kako bi manje jela. Upravo suprotno, potaknut ćeš mučninu i osjećaj napuhnutosti, piše Women's Health.

Kako napraviti vodu za mršavljenje?

Radiš dugotrajan i intenzivan trening

Znojenjem se gube velike količine natrija i kalija, stoga je potrebno nadomjestiti ih, ali ne običnom vodom. Za vrijeme intenzivnih treninga puno bolju opciju predstavljaju rehidracijske otopine ili kokosova voda.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Piješ vodu s okusom

Teško je odoljeti svim varijantama vode s okusom koje tržište danas nudi, ali pripazi na količinu takve vode koju piješ. Vode s okusom povezane su sa snažnijim i češćim osjećajem gladi, pa tako i s povećanjem težine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.