Hrana Analizirali smo 11. studenoga 2016.

Preporuka: Top 3 bloga o zdravoj hrani prema našem izboru

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na prvoj hrvatskoj konferenciji o blogerima i blogerskoj zajednici - DIABLOG predstavljeni su rezultati prvog istraživanja o hrvatskoj blogerskoj sceni kojeg je provela agencija Dialog komunikacije. Istraživanje je, među ostalim, pokazalo da su većina hrvatskih blogera žene, ali i da ih žene najviše prate.

Na konferenciji se govorilo i o suradnji blogera i brendova te o odgovornosti koju blogeri imaju prema čitateljima. Ta odgovornost je iznimno značajna kada se govori o blogerima koji pišu o zdravlju te zdravoj prehrani. 

 

A photo posted by Zdrava Krava (@zdrava_krava) on

Na samoj konferenciji uručena su priznanja najboljim hrvatskim lifestyle i gastro blogerima, a riječ je o Martini Lolić s bloga Dear Skin, Elli Dvornik s blogom I am Ella i Ivani Jumić koja se krije iza bloga Le Makeup Freak. Titulu najboljih gastro blogera osvojili su su Andrea Cukrov i njezin blog Cukar, Sanja Mijac s bloga Domaćica i Darko Kontin s bloga Darkova Web kuharica. Priznanja su dodijeljena i predstavnicima brendova za najbolje suradnje s blogerima u 2016., a ovoj kategoriji nagrade su dobili Avon, Essence i Dukat.

Na DIABLOG-u je predstavljen i uspjeh JoomBoss kanala, koji je organizirao i talent show u kojem traži novu YouTube zvijezdu.

Mi ti predstavljamo top 3 kanala o zdravoj prehrani prema izboru redakcije Zdrave Krave

Zdravo i slasno

Autorica bloga je Helena Jakoliš koja je svoj blog započela pisati nakon što je otkrila da ima celijakliju. Helena je sama tragala za receptima koji će joj pomoći u borbi s bolešću. Njena prehrana se danas temelji na kombinacije sirove, veganske i paleo ishrane te na svom blogu otkriva tajne za jednostavnu pripremu jela u bezglutenskoj prehrani.

 

A photo posted by helena (@zdravoislasno) on

"U međuvremenu sam otvorila blog Zdravo i slasno gdje sam počela dijeliti svoje recepte i iskustva, a nakon toga i grupu ” Bezglutenski recepti “koja danas u kratko vrijeme broji preko 15000 članova.Svu svoju energiju ,ljubav prema hrani i zdravlju odlučila sam predočiti u svojoj knjizi gdje ću opisati svoju dugogodišnju borbu sa bolešću, oporavak kroz novi način života te dokazati svima da bezglutenska prehrana unatoč preprekama ne mora biti dosadna i neukusna, već da uistinu može biti ZDRAVA I SLASNA. Ono  što me najviše veseli što će napokon u njoj moći uživati i sve osobe sa poteškoćama u prehrani.", napisala je Helena na blogu. 

Pročitaj Helenin recept za Ledeni užitak od avokada i mente u kombinaciji s čokoladom

Zelenarium 

Kao i većina drugih blogera, Tina Uglješić započela je pisati svoj blog sasvim slučajno i iz hobija. Uglavnom piše o sirovoj prehrani i objavljuje recepte za sirove grickalice i slastice te pripremu doručka te ručka. Ono po čemu se ističe ovaj blog je jako veliki broj recepata za smoothije

 

A photo posted by Zelenarium (@zelenarium) on

"Zapravo, blog želim iskoristiti kao most kojim ćete kročiti na otok na kojem vlada jednostavan i revolucionaran odnos prema životu i svijetu koji nas okružuje, a koji proizlazi iz onoga što jedemo. Zvuči čudno? Zavirite sa mnom u taj svijet, možda vam baš ja pomognem da doživite taj ‘klik’. Da ne bih nekoga navela na pogrešan zaključak, moram naglasiti da moja prehrana nije 100 posto sirova (još uvijek), ali je njen udio znatno veći u odnosu na termički obrađenu hranu", navodi Tina o svojim motivima vođenja bloga. 

Smoothie za hladne dane s đumbirom i mangom

Delicious and Healthy by Maya

Maja Brekalo je bila jedna od govornica na Diablogu te je predstavila svoj blog o zdravoj hrani koji piše na hrvatskom i engleskom jeziku. Osim bloga koji piše, Majin impresivan rad je vidljiv i na Instagramu, a na kojem u njenim predivnim fotografijama uživa više od 156 tisuća pratitelja. 

"Radim kao stujardesa i stvarno volim svoj posao, a motiviranje drugih da žive i jedu zdravo je neka vrsta moje životne misije. To je ono što sam započela prije više od 10 godina i nastavit će to činiti, sve dok me strast vodi", tvrdi Maja. 

Zdrava hrana koju možeš 'grickati' čak i prije spavanja

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.