Hrana
1643 prikaza

Sirova torta od manga

Mango-Usp
1/3
Recept za sirovu tortu od manga poslala nam je Sanja Čuturilov Veselinović. Pošalji nam recept za svoje omiljeno ljetno sirovo jelo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu ljeta 2014'. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku, prijavi se i postani kuharica ljeta 2014.

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta 2014." potraži ovdje. Pobjednički recept osvojit će Braun blender, a drugi recept osvojit će Cromoterapiaa tavu. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.

Sastojci:

Podloga:

  • 1 šalica oraha
  • ½ šalica lješnjaka
  • prstohvat soli
  • 4 datulje
  • 1 žlica meda ili agavinog sirupa (ili zaslađivača po ukusu)

Krema:

  • 3 zrela manga srednje veličine
  • 10 žlica kokosova ulja
  • 1 žličica vanilije (štapić ili ekstrakt)
  • sok od pola limuna
  • 2-3 žlice meda ili agavinog sirupa (ili zaslađivača po ukusu)
  • 2 datulje

Priprema:

Podloga:

  1. Izmiksati u Vitamixu/multipraktiku orahe i lješnjake (tko voli mljevene orahe u podlozi, može prethodno usitniti orahe u mlincu za kavu/mašinici za mljevenje oraha i potom sve sastojke pomiješati).
  2. Ako orahe i lješnjake melješ na mašinici ili u aparatu za kavu, sitno isjeckaj datulje i ručno pomiješaj sa svim preostalim sastojcima. Smjesa treba da biti ljepljiva.
  3. Čvrsto smjesu utisni u kalup za tortu veličine 20 cm. Ostavi sa strane da se stisne dok radiš kremu.

Krema:

  1. Oguljeni mango isjeckaj i ubaci u Vitamix.
  2. Dodaj vaniliju, sok od limuna, kokosovo ulje, med i datulje. Izmiksaj do glatke kreme koristeći Vitamix štap za potiskivanje smjese (Ako radiš s klasičnim blenderom, povremeno ga isključi da promiješaš smjesu i po potrebi dodaj malo vode. Ako dodaješ vodu, povećaj i količinu kokosovog ulja, da bi se smjesa ravnomjerno stegnula).
  3. Ostavi u frižideru 24 sata da se dobro stisne.

Dobar tek!

Komentar čitateljice Helene

Pohvale Sanji na izvrsno odabranim sastojcima. Recept mi se sviđa jer je vrlo jednostavan i lagan, a kombinacija manga i kokosova ulja daje nam pravu osvježavajuću poslasticu za vrijeme ljetnih vrućina. Što se tiče sastojaka u podlozi, orahe bih jedino zamijenila bademima kako bih smanjila okus gorčine koje se može pojaviti kod oraha, a za sve ostalo pohvala jer se iz recepta vidi da Sanja dosta dobro poznaje sirovu hranu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.