Hrana Hrana kao lijek 29. svibnja 2017.

Sjemenke konoplje sadrže obilje proteina dragocjenih vegetarijancima

Konoplja-Ulje-Sjemenke
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako se sjemenke u prehrani zapravo rijetko koriste, one su životna energija svake biljke, voća ili povrća koje konzumiramo i mogu biti izvrsna nadopuna prehrani, jer sadrže visoki udio vitamina i minerala i tako povećavaju nutritivnu vrijednost obroka.

  • Prednosti: Dvije žlice sjemenki sadrže nevjerojatnih 10 grama proteina i 20 vrsta aminokiselina, što ih čini važnom hranom za vegetarijance ili osobe koje ne vole meso. Sjeme sadrži vitamin B, niacin, tiamin i riboflavin, kao i esencijalne masne kiseline, omega-3 i -6.
  • Primjena: Konoplja je dobro za kontrolu šećera u krvi, smanjuje upalu, smanjuje krvni tlak, pomaže regulaciju hormona, te pomaže ozdravljenje i oporavak kod niza bolesti. Djeluje anti-upalno, te ublažava bol. Može pomoći u proizvodnji energije na staničnoj razini.
  • Prijedlog: Sjemenke se uglavnom koriste za proizvodnju ulja, koje se koristi kao začin u marinadama, gustim juhama, te jelima od žitarica. Sjemenke se mogu dodati u salate.

Doznaj zašto su sjemenke konoplje dobre za mršavljenje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.