Hrana Hrana kao lijek 22. listopada 2016.

Svega pomalo ove subote na Pazi što jedeš manifestaciji

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U Zajednici Talijana – Circolo u Puli održava se šesto izdanje manifestacije „Pazi što jedeš“ koju organizira Etnografski muzej Istre i Udruga Istarski eko proizvod, uz potporu Učilišta Diopter. Drugi dan manifestacije pružit će posjetiteljima pregršt aktivnosti.

Tijekom cijelog dana se održava ekološki sajam na kojem posjetitelji mogu kupiti različite ekološke proizvode – voće, povrće, tjestenine, med, džemove, sireve, solni cvijet, proizvode od buče i maslina i još mnogo toga. Uz sajam, priređeno je niz aktivnosti -  od radionica za klince koji će izrađivati kukce od plastelina, okušat se u likovnom stvaralaštvu i izraditi svoje prve pašte po starinski do radionica i za one starije koji će moći naučiti sve o decoupage tehnici te kako pripremiti zdravi obrok.

Usto, Etnografski muzej Istre pripremio je niz stručnih predavanja – uloga i značaj maslinovog ulja i ribe u mediteranskoj prehrani, mediteranska kuhinja, permakultura, poljoprivredna proizvodnja, kao i predstavljanje ECOmode programa za male subjekte u turizmu.

Kušanje internacionalnih jela

Udruga ZUM će u 17 sati posjetiteljima omogućiti kušanje internacionalnih jela. Naime, dvije volonterke Udruge ZUM  iz Ukrajine i Latvije pripremit će za posjetitelje  prepoznatljiva internacionalna jela, te uz „čašicu razgovora“ ih informirati o mogućnostima za mlade u sklopu Erasmus+ programa. Interkulturalna večer održava se u sklopu Timetomove kampanje koju organizira i provodi Eurodesk.

 | Author: Promo Foto: Promo

Nezaobilazan dio manifestacije jest i Pekina marenda i Dorianova večera koje se odvijaju ujutro u 10 sati te navečer u 19 sati. Riječ je o tzv. „kampanjskim razgovorima“ o eko poljoprivredi i životnom stilu poljoprivrednika.

U 20 sati održat će se akustični koncert koji će biti besplatan za sve posjetitelje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.