Hrana 20. travnja 2015.

Tikvice punjene ljutim umakom

Tikvicau
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Monika Bunić iz Klenovnika postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za tikvice punjene čilijem s bezmasnim pogačicama. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!

Prijavi se i postani kuharica proljeća!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.

Sastojci za tikvice:

  • jedna tikvica,
  • umak od rajčice,
  • čili papričica ili čili mljeveni začin,
  • origano.

Sastojci za pogačice:

  • glatko bijelo brašno,
  • sol,
  • malo ulja,
  • voda,
  • papar

Priprema

Tikvicu nareži na nekoliko dijelova i izdubi te stavi u kipuću vodu na pet minuta. Izmiješaj dvije do tri žlice umaka od rajčice s malom žličicom soli i malom žličicom šećera. Dodaj jednu malu žličicu origana i mljevenog čilija (jednu do dvije žličice). Izdubljeni dio tikvice također stavi u vrelu vodu dok ne omekša do kraja, kada omekša izgnječi je i pomiješaj s čili umakom.

Priprema pogačica - izmiješaj dvije do tri žlice brašna, jednu žlicu soli, prstohvat papra, jednu žlicu ulja i malo mlake vode dok ne dobiješ kompaktno tijesto. Pogačice oblikuj kalupom ili manjom šalicom (meni su isipale tri manje pogačice od navedene smjese), stavi peći u zagrijanu pećnicu na  temperaturu od 175 do 200 stupnjeva C i peci 20 minuta. U međuvremenu, tikvice napuni umakom, te uz njih po izboru posluži nasjeckanu mozzarellu i malo peršina.

Savjet Zdrave Krave: glatko bijelo brašno zamijeni s integralnim brašnom.

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.