Hrana Hrana kao lijek 06. ožujka 2019.

Top pet zanimljivih prijedloga za detoksikaciju organizma

Brokula_4
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Toksini su jedni od glavnih krivaca za mnoge bolesti, a u tijelo dolaze zbog onečišćenog zraka, pušenja, pesticida i nezdrave hrane. No postoje namirnice koje pomažu tijelu da izbaci nakupljene otrove.

  • Čips od kelja - očisti kelj i nasjeckaj ga na veće komade
  • Klice brokule čiste cijeli organizam - brokula sadrži glukorafanin, glukonasturtian i glukobrasicin. Ova tri sastojka, koja su prirodno prisutni u brokuli, pomažu eliminaciji toksina iz organizma.
  • Zeleni čaj na dan tjera toksine van - jedna šalica zelenog čaja izbacuje otrove iz tijela, ali i smanjuje utjecaj zračnih alergena, poput peludi, dlake od ljubimaca i određenih otrovnih kemikalija.
  • Chia sjemenke obiluju vitaminima - pomažu u smanjenju kolesterola i održavaju kardiovaskularni sustav zdravim. Mogu olakšati nesanicu i poboljšati pamćenje, a imaju i blagotvoran učinak na izgled kose.
  • Mlijeko sadrži sve esencijalne aminokiseline - odrasla osoba smije popiti najviše dvije čaše mlijeka na dan te će si tako osigurati sve potrebne esencijalne nutrijente i aminokiseline.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.