Hrana Hrana kao lijek 25. kolovoza 2016.

Tri zelene namirnice koje koriste tvom organizmu

Salata_3
Foto: Thinkstock Folna kiselina i vitamin C i vitamini iz skupine B vitamina imaju značajnu ulogu u prevenciji raka vrata maternice
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Budući da je prehrana bogata zelenim povrćen vrlo važna za zdravlje, u nastavku ti donosimo tri namirnice koje su izuzetno hranjive, a uz to svaka od njih donosi posebne koristi za organizam.

Šparoga liječi mamurluk

Sadrži čak 70 posto preporučene dnevne količine vitamina K (važnog za pravilnu apsorpciju kalcija u kostima) i 20 posto preporučene dnevne doze vitamina A (jača imunološki sustav). Odličan su izvor proteina i folne kiseline, te prirodan lijek za mamurluk.

Zelena salata je antioksidans

Zelena salata koja se uzgaja izvan sezone puna je štetnih kemijskih spojeva, koji mogu narušiti funkcije štitne žlijezde. Zelena salata uzgajana u proljeće obiluje antioksidansima, vlaknima, vitaminima K i C, te folnom kiselinom.

Mladi luk ublažava alergiju

Sadrži kvercetin, antioksidans koji djeluje kao antihistaminik i ublažava simptome sezonskih alergija. Kvercetin također regulira krvni tlak, te smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.