Hrana Hrana kao lijek 14. rujna 2019.

Žlica ovog pripravka prije spavanja i više se nećeš buditi umorna

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kvalitetan san važan je koliko za zdravlje, toliko i za ljepotu. No, ne polazi nam uvijek za rukom da se budimo odmorni i svježi. Naime, loš san uzrokuje mentalnu usporenost, tjelesnu ukočenost i loš osjećaj.

Kako bi izbjegla konzumiranje različitih lijekova protiv nesanice, predstavljamo ti učinkovit prirodan lijek koji ima izvanredne učinke.

Imaš li i ti naviku budnosti i zašto je ona loša?

Sastojci i priprema

  • 1 žličica himalajske soli
  • 5 žličica sirovog meda

Sve što trebaš učiniti je dobro pomiješati sastojke i smjesu uliti u staklenu posudu te zatvoriti poklopcem.

Način primjene

Svake noći, prije odlaska u krevet, uzmi pola žličice ili 3/4 žličice lijeka. Drži lijek pod jezikom, a to će ubrzati apsorbciju. Ako želiš, možeš ga dodati u čašu tople vode i piti kao čaj.

Iznenađujući učinak ovog lijeka može se zahvaliti svojstvima himalajske ružičaste soli, koja sadrži 84 esencijalnih minerala. Ova nevjerojatna prirodna sol regulira razinu serotonina i melatonina u organizmu, što osigurava zdrav san, a također smanjuje krvni tlak, za razliku od konvencionalne soli.  Med sadrži glukozu koja pruža tjelesnim stanicama potrebnu energiju za novi dan te pomaže tijelu da se oporavi od prethodnog dana. 

Što jesti za večeru i zašto je kasna večera opasna za tvoje zdravlje?

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      TASH2406

      Pozdrav! Kako znati koja je himalajska stvarno prava jer sam cula da ih ima i samo pofarbanih? Drugo pitanje je: zar nije da sol povisuje tlak a ne smanjuje ili je to samo kod himalajske tako? Hvala 😊

    • Default avatar -
      Imperijaljepote

      https://www.youtube.com/channel/UC7wa935F9W4BiY6a6xCnE8Q

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.