Ljepota i relax Prirodno lijepa 22. srpnja 2016.

7 provjerenih načina za ublažavanje crvenila u licu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Menta djeluje protuupalno, zbog čega je odlična za ublažavanje crvenila, ali i za njegu kože sklone aknama i iritaciji. Zgnječi lišće svježe mente i iscijedi ga. Dobiveni sok nanesi na problematična područja, ostavite da djeluje 10-ak minuta, te isperi.

  • Kamilica - je odlična za ublažavanje crvenila uzrokovanog rozacejom. Napravi jači čaj od kamilice i ostavi da se ohladi. Blazinicu ili komad vate natopi čajem i prijeđi njime preko problematičnih područja. Ostavi da djeluje 15-ak minuta, te isperi mlakom vodom.
  • Aloe vera -  odreži vrh lista aloe vere i izvadi gel. Gel stavi u hladnjak da se ohladi na pet minuta, a potom ga nježno nanesi na problematična područja. Ostavi da djeluje pet minuta, a potom isperi. Lice na kraju očisti svojim uobičajenim gelom ili losionom za čišćenje.
  • Kokosovo ulje - hranjivo kokosovo ulje može ublažiti crvenilo uzrokovano prekomjernom izlaganju suncu. Zahvaljujući antioksidativnom djelovanju, kokosovo ulje može ublažiti opekline od sunca, ali i zaštititi kožu od UV-zraka. Nanesi ga na lice, ostavi da djeluje 15 minuta, a potom isperi toplom vodom.
  • Krastavac - kolut krastavca stavi na problematično područje i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Krastavac će rashladiti kožu i ublažiti crvenilo. Zahvaljujući nutritivnim svojstvima, krastavac će koži vratiti zdrav izgled i sjaj.
  • Med - zahvaljujući protuupalnim svojstvima, med je odličan za ublažavanje upalnih procesa kože. Nanesi ga na prethodno očišćenu kožu i ostavi da djeluje 30 minuta. Isperi toplom vodom.
  • Zobena kaša - djeluje protuupalno, te hidratizira kožu. Možeš je koristiti samu ili je pomiješati s jednim zgnječenim avokadom. Masku nanesi na očišćenu kožu i ostavi da djeluje 15 minuta, te isperi mlakom vodom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.