Ljepota i relax Prirodno lijepa 29. ožujka 2017.

Eksperti za kožu kažu da bi ovaj proizvod trebalo izbaciti iz kupaonice

Piling-Lica
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izgleda da ponekad i previše brige za kožu može nanijeti veću štetu nego da se uopće ne brinemo za nju. Iako već godinama slušamo kako je piling za kožu blagotvoran tretman koji uklanja mrtve stanice kože i pomlađuje ju, možda baš on, ako ga redovito radiš, čini štetu na tvojoj koži.

Zapravo, ovo se odnosi samo na mehaničke pilinge sa zrncima za koje sada stručnjaci tvrde da oštećuju kožu i da ih je bolje prestati raditi. O čemu se zapravo radi?

Paula Begoun, osnivačica Paula's Choicea smatra da mehanički pilinzi jako štete koži i ostavljaju na njoj mikro-oštećenja: "Kada radite piling abrazivnim sredstvom, oštećujete kožu, iako to ne vidite. Koža postaje ranjivija zbog tih malih oštećenja i osjetljivija na zagađenje zraka i sunčeve zrake. Dugoročno, tako dolazi do upala kože koje rezultiraju njezinim ubrzanim starenjem."

Maska-Lice_1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Znači li onda ovo da moramo prestati s pilingom?

Ipak ne. Ovo znači da trebaš prestati s korištenjem pilinga koji imaju abrazivan učinak, ali ti ostaju druga rješenja za eksfolijaciju. Postoje kemijski pilinzi koji smanjuju bore, pomažu uklanjanju akni i čine kožu pomlađenom. To su pilinzi koji sadržavaju kiseline, poput voćnih, glikolne ili salicilne.

​Također, neke vrste voća i povrća mogu poslužiti kao piling jer imaju enzime koji se ponašaju kao kemijski piling, a to su prije svega ananas, bundeva i papaja. Dio namirnice koji ne iskoristiš za piling pojedi pa ćeš imati dvostruki tretman za ljepotu.

Piling od kave protiv celulita

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.