Psiha i seks Moje emocije 02. kolovoza 2020.

Zavođenje glasom: Je li boja tvog glasa razlog što si još solo?

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stručnjakinja za govor Jade Joddie, objašnjava da niska i raspukla boja glasa zvuči zavodnički, a za primjer je navela poznate osobe: Caru Delevingne, Holly Willoughby, Victoriu Beckham i Gigi Hadid.

Joddie ima YouTube kanal, na kojem objašnjava "Kako zavoditi glasom poput Kylie Jenner" i "Tajne promuklog seksi glasa"  te je imala 33 milijuna pogleda. "Glas Kylie Jenner je usporen, hrapav, nizak. Nitko tako ne govori u stvarnosti, ali ona to koristi za javne nastupe kako bi djelovala zavodljivije. Njezin glas zvuči tako da onaj tko je sluša stječe dojam da se obraća samo njemu", tumači Joddie.

Jade Joddie, ispričala je da joj je promjena glasa značajno i pozitivno utjecala na život: "Od kad sam promijenila način na koji govorim imam puno više samopouzdanja. Sad smatram da moj glas predstavlja pravu mene. Također lakše privlačim pažnju slušatelja. Moj moto je - promijeni svoj glas i promijenit će ti se život. "

Možda te zanima... Zavođenje i horoskop: Provjeri koje znakove očekuje najviše ljubavnih uzbuđenja Psiha i seks

Top pet savjeta za seksi glas

  • Osluškuj samu sebe, upoznaj svoj glas - promatraj kako ti se miču usta dok pričaš, možda ćeš primjetiti da su ti usne uvijek mokre dok govoriš ili da pričaš kroz nos. Ako želiš nešto mijenjati prvi korak je da shvatiš s čim raspolažeš.
  • Snimi se - nemoj se samo promatrati u ogledalu dok pričaš jer će to biti neprirodno i isforsirano. Snimaj se kamerom ili mobitelom jer ćeš tako dobiti uvid i u svoje geste i grimase koje radiš dok pričaš.
  • Osvijesti visinu svoga glasa - probaj razne verzije. Kad upotrebljavaš viši ton glasa on zvuči ženstvenije, dok je dublji glas autoritativniji. Možeš kombinirati ova dva tona, ovisno o situaciji u kojoj se nalaziš.
  • Diši - pravilno i duboko disanje pomoći će ti da ne zvučiš nervozno i napeto.
  • Budi ekspresivna - naglašavaj kraj rečenice i koristi pauze, pazi da ne govoriš cijelo vrijeme istim tonom.

Pročitaj što možeš naučiti na Seminaru za oslobađanje glasa

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.