Ljepota i relax Prirodno lijepa 23. lipnja 2017.

Kava, šećer, med: Svi sastojci za piling nalaze se u kuhinji

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Masnoj i mješovitoj koži trebaju češći pilinzi, najmanje triput na tjedan, a suhoj i problematičnoj koži s aknama dovoljan je samo jedan na tjedan. Napravi doma piling i oduševi svoju kožu.

Otkrivanje kože i nošenje neodoljivih ljetnih haljina zahtijeva posebnu njegu, a upravo su piling-čestice saveznik lijepog i glatkog tena. Kako bi vratila koži sjaj i mekoću, ne trebaš ići na skupe tretmane - svi sastojci za kvalitetne, a prirodne pilinge nalaze se u kuhinji. 

"Osnova svakog pilinga neka vam bude maslinovo ili sezamovo ulje, a abrazivnu komponentu izaberite ovisno o tipu kože. Da pojednostavite formulu, možete napraviti jedan piling koji ćete upotrebljavati i za lice i za tijelo. No ne smije biti pregrub da licu ne ošteti površinski sloj kože, da ne nastane crvenilo i dodatna osjetljivost. Također, piling lica morate prilagoditi tipu lica", savjetuje kozmetičarka Zdenka Mihelj.

Kako se pravilno riješiti uraslih dlaka?

Za njegovane i svježije usne

Sastojci:  1/2 žličice hidratantnog losiona, 1/4 žličice svježe mljevene kave, 1/4 žličice košer soli

Priprema: U zdjelici dobro promiješaj sve sastojke. Nanesi smjesu na usne te masiraj pet minuta, a potom obriši usne ručnikom namočenim u toplu vodu. Izgledat će punije i svježije nakon pilinga. 

Piling za lice od badema za sjaj

Bademi | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sastojci: 3 žlice svježeg vrhnja, šalica bijelog šećera, 1/2 šalice smeđeg šećera, 1/2 šalice mljevenih badema, 1/2 žlice maslinova ulja

Priprema: Pomiješaj sve sastojke. Nanesi piling na suho lice te trljaj nježno kožu kružnim pokretima. Potom umij lice toplom pa hladnom vodom te osuši. Ostatak smjese čuvaj u staklenci u hladnjaku.

Za mekšu kožu tu su kokos i kava

Sastojci: talog crne kave, 1/2 šalice šećera, šalica kokosova ulja

Priprema: Talog crne kave (koji si ostavila da se posuši), pola šalice šećera i šalicu kokosova ulja pomiješaj i utrljaj u vlažnu kožu nakon tuširanja, masiraj minutu pa isperi.

Zašto su vlažne maramice štetne ako ih koristiš za skidanje šminke?

Za izrazito suhu kožu

Sastojci: 4 žlice meda, 6 žlica maslinova ulja, 2 žlice kakaa, pola šalice sirovog i pola šalice kristalnog šećera, 10 žlica vode, 6 kapi ulja od metvice

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema: Pomiješaj med, maslinovo ulje i kakao. U drugoj zdjeli pomiješaj ostale sastojke pa sjedini. Ulje od metvice dodaj na kraju.

Kava ublažava i vidljivost celulita

Sastojci:  1/4 šalice mljevene kave, žlica maslinova ulja (možete dodati i 1/2 žlice zelenog čaja te bademova ili jojobina ulja)

Priprema: Izmiješaj kavu i maslinovo ulje pa nešto jačim kružnim pokretima masiraj tijelo (ako imaš suhu kožu, budi nježnija) kako bi piling mogao prodrijeti duboko u kožu.

Spriječi nastanak celulita na rukama?

Morska sol i lavanda vraćaju elastičnost

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sastojci: 1/2 šalice morske soli, 1/4 šalice soka ili gela od aloe vere, 1/2 šalice maslinova ulja, 10 kapi ulja od lavande

Priprema: Pomiješaj sve sastojke pa umasiraj u lice. Osim što uklanja mrtve stanice s kože, hrani lice nutrijentima potrebnim za blistav mladolik izgled.

Med i zob za kožu sklonu aknama

Sastojci: 1/3 šalice zobi, žlica meda, žlica maslinova ulja, žlica limunova soka

Priprema: Sve dobro promiješaj. Ako možeš, zob je preporučljivo prethodno usitniti u mlincu za kavu. Utrljaj mješavinu na kožu, ostavi da djeluje deset minuta pa potom isperi mlakom vodom.

Pronađi četku za svoj tip kose

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.