Ljepota i relax Wellness 22. veljače 2017.

Kim Kardashian tvrdi da je uklonila strije. Je li to zbilja moguće?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Strije su normalna pojava na koži u odrasloj dobi i gotovo da nema osobe koja na tijelu ne nosi bar jednu. Dok se pojedinci ponose njima i kažu kako su one simbol njihova životog puta, primjerice trudnoće, drugi bi sve dali da ih se riješe.

Reality zvijezda Kim Kardashian je putem svog Snapchat profila s javnosti podijelila vijest da se napokon usudila ukloniti svoje strije. Uklanjanje je obavila kod dermatologa Simona Ouriana, no nije otkrila s kojeg točno dijela tijela ih je odlučila ukloniti. "Bilo me strah ukloniti ih jer sam mislila da će jako boljeti, ali na kraju nije", dio je njene Snapchat izjave.

 

New pics on my app #KKWAPP

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Vrijeme je da prestaneš mrziti svoje strije

Dr. med. Ourian joj je prvo ohladio kožu i zatim hladnim CoolBeam laserom tretirao površinske stanice kože. Na taj način je uklanjao jednu po jednu sitnu pukotinu u tkivu, prenosi womenshealthmag.com.

Tretman je iznimno skupa i cijena mu se kreće između 20 i 35 tisuća kuna za uklanjanje strija s jednog ciljanog područja.

Dr. med. Gary Goldenberg, voditelj Dermatološkog odsjeka Medicinskog fakulteta Icahn, objašnjava da "laser djeluje tako što stimulira kolagen i elastična vlakna, koja su se pretjerano razvukla i tako formirala strije. CoolBeam laseri zasad nemaju široku primjenu, ali ovime bi im mogla porasti popularnost."

Koliko je tretman učinkovit?

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Prema Goldenbergu, strije se jako teško uklanjaju"Uvijek svojim pacijentima naglašavam da tretman koji pomogne jednoj osobi, ne mora djelovati i na drugoj". Struka u većini zastupa stav kako se strije ne mogu potpuno ukloniti, ali tretmani ih mogu učiniti gotovo nevidljivima.

Ako se i ti želiš riješiti strija, ali nemaš bogatstvo kakvim raspolaže obitelj Kardashian, Goldenberg preporučuje da se obratiš svom dermatologu i zamoliš ga da ti preporuči neke povoljnije tretmane. Postoje i manje invazivni tretmani i uređaji, poput Dermarollera, koji ti mogu pomoći riješiti se ovih ožiljaka.

Što o uklanjanju strija kaže naša suradnica, kozmetičarka Žana Barjaktarević, pročitaj ovdje.

Ublaži strije limunovim sokom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.