Ljepota i relax Prirodno lijepa 25. listopada 2016.

Kuhinjska namirnica kojom Kate Hudson njeguje svoju kožu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prelijepa glumica Kate Hudson ima zaista besprijekornu i blistavu kožu. Svojom objavom na Instagramu otkrila je čime je njeguje, a riječ je o kokosovom ulju.

Već smo pisali o tome kako kokosovo ulje dubinski vlaži i hrani kožu, povećava elastičnost i smanjuje bore, a budući da ne izaziva iritacije, može se koristiti kod određenih kožnih bolesti. Idealno je za uklanjanje šminke, a možeš ga koristiti i za povećanje volumena tanke i slabe kose. Kokosovim uljem možeš spriječiti isušivanje vlasišta prilikom bojenja kose.

No, dobro je podsjetiti se kada koristiti kokosovo ulje za njegu kože i kako odabrati odgovarajuće ulje. Stoga u nastavku pročitaj savjete profesorice dermatologije na Yale School of Medicine, Mone Gohara.

Kokosovo ulje nije za sve tipove kože?

Nema proizvoda koji je savršen za svakoga. Iako postoje dokazi o pogodnostima kokosovog ulja za zdravlje kože, to ne znači da je svako kokosovo ulje moguće koristiti za sve tipove kože. Osim što postoje različiti tipovi kože, postoje i različiti procesi tehničke obrade pa ulje može biti dobiveno procesom rafiniranja ili hladnog prešanja. Stoga osobe s ekcemima, rosaceom ili osjetljivom kožom moraju biti svjesne da ako žele isprobati kokosovo ulje da se prethodno svakako moraju posavjetovati s dermatologom.

Smijem li uljem čistiti lice?

Hoće li kokosovo ulje začepiti pore?

To ovisi o vrsti kože, odnosno je li ona suha, normalna ili masna. Drugim riječima, oni koji imaju suhu kožu možda neće imati problema, ali oni s masnijom kožom trebaju biti oprezniji. Kokosovo ulje može biti vrlo teško za kožu pa ako si navikla koristiti gustu kremu onda će tvoja koža vjerojatno dobro podnijeti i kokosovo ulje.

Kokosovo_Ulje-Žlica | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Postoji li određena vrsta kokosovog ulja koje bi trebala kupovati za njegu kože?

Djevičansko kokosovo ulje je obično teže za kožu, ali prirodnije i bogatije te je samim time, kao i kod krema bez konzervansa i mirisa, manja šansa da izazove rekaciju ili upalu kože.

Koliko ulja je potrebno za hidratizaciju kože?

Količina kokosovog ulja u omjeru veličine kovanice od jedne kune dovoljna je za jednu ruku ili nogu, a u omjeru veličine graška za lice.

Njega kože od mladosti do zrele dobi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.