Ljepota i relax 20. travnja 2017.

Mali trikovi uz koje će proljetni umor biti manji

Zijevati-Umor1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ma kako divno bilo ovo godišnje doba, ono može učiniti da se osjećaš umorno, a često je to posljedica toga da se nisi dobro naspavala. Evo kako si pomoći.

  • Prije odlaska na počinak dobro provjetri sve prostorije s naglaskom na spavaću sobu.
  • Navečer izbjegavaj teške obroke i začine, kao i naporne fizičke aktivnosti. Kako se spušta noć, tijelo bi se trebalo početi prirodno opuštati i 'stišavati' pa izbjegavaj sve što bi te moglo razbuditi.
  • Ugasi sva svjetla i lezi u potpunome mraku. Čak i najslabija rasvjeta prodire čak i kroz zatvorene kapke i daje signal tvome tijelu da je došlo jutro te da se moraš probuditi.

Kupka1_1_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Svjesno opusti cijelo tijelo tako što ćeš u mislima proći kroz sve dijelove tijela, od glave do pete, i svjesno ih opuštati dio po dio. Osobito obrati pozornost na lice koje mora biti u stanju potpune opuštenosti tako da su usta ovješena, oči i obrve se ne mršte, a vilica i cijela čeljust slobodno padaju u svoj prirodni položaj.
  • Lagana kupka prije spavanja ili tuširanje toplom vodom mogu učiniti čuda. Usmjeri mlaz vode na napeta mjesta kao što su ramena, potiljak, donji dio trbuha ili stopala i napravi relaksirajuću vodenu masažu.
  • Nabavi budilicu koja imitira prirodni proces stvaranja novog dana uz koju ćeš se buditi polako i postupno. Ovakve sprave uglavnom djeluju tako što, ovisno o tome kada si navila sat, počinju emitirati svjetlost od sasvim prigušenog do potpuno jarkog, a postoje i one sa svjetlima u boji koja se mogu mijenjati prema želji.

Život s alergijom, kako preživjeti proljeće?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.