29. prosinca 2019.

5 jasnih znakova da ti je potrebna detoksikacija

Ogledalo_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naše tijelo je svakog dana izloženo različitih toksinima - iz hrane, vode i zraka. Koliko god se trudila da živiš zdravo, nakon nekog vremena dolazi do skupljanja toksina u tijelu što rezultira nadutošću, lošim tenom, manjkom elana i naglim promjenama raspoloženja.

Donosimo ti pet sigurnih znakova da je tijelu potrebna detoksikacija.

Nagle promijene raspoloženja

Stres je "ljepilo" za toksine koji slabe organizam do te mjere da dolazi do spuštanja energije u tijelu, zbog čega se pojačavaju osjećaji straha, nervoze, ljutnje i ljubomore.

Savjet: Nauči se opustiti - ovo je najdostupniji i najjeftiniji lijek protiv stresa, priušti svom tijelu tijekom dana barem tri puta po deset minuta mira. Doskoči lošim navikama u stresnim trenucima i umjesto kave i cigarete posegni za čajem i svježim voćem.

Nadutost1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne prehrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnoteže i bacaju nas u toksični vrtlog

Nadutost

Užurbani dnevni ritam tjera nas da posežemo za nezdravim zalogajima, pa nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i nadutost. U ovom slučaju pate crijeva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih tvari, što uzrokuje lažni osjećaj gladi, koja rezultira prejedanjem i, naposljetku, manjkom energije.

Možda te zanima... Crni detoks čaj: Kura za čišćenje organizma i mršavljenje Dijeta

Savjet: U svakodnevnu prehranu uvrsti što više sastojaka koji eliminiraju toksine iz organizma, poput jabučnog octa, limuna, zatim jedi svježe voće i povrće, cjelovite žitarice i pij čajeve od koprive, maslačka i breze.

Savjeti protiv nadutosti

Koncentracija | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Manjak koncentracije

Tihi pokazatelj zatrovanosti tijela toksinima koji izaziva burne reakcije je pad koncentracije usred kojeg ne samo da gubimo volju za radom, nego nas dovodi i do panike, a time se situacija dodatno pogoršava.

Savjet: Tijelo je poput kompjutera kojem s vremena na vrijeme treba "restart", a mi ga ne osluškujemo da vidimo da li će doći do blokade. Nauči prepoznati jasne simptome koje ti tijelo šalje i priušti mu odmor bilo koje vrste - vježbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala.

Akne630_1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Loša kvaliteta kože

Miteseri, akne, masna koža, ispucani kapilari ... sve su to posljedice toksina koji sprječavaju prolazak nutrijenata kroz epidermu kože, što dovodi do začepljenja pora.

Savjet: Napravi piling, stavi masku za čišćenje kože, potom onu za hidrataciju. Pij puno vode i čija i dobro se naspavaj.

Možda te zanima... Noćni napitci za detoks organizma i skidanje masnih naslaga Dijeta
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      JFish

      Koliko vidim, nabrojali ste samo 4.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.