Ljepota i relax 28. rujna 2016.

Preporuka knjige: "Potpuno smo izvan sebe"

1/2
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Riječ je o nesvakidašnjem romanu koji svojim sadržajem i stilom ističe parodiju moralnih ''obiteljskih'' vrijednosti koje prihvaćamo zdravo za gotovo. Priča je to o brižnim, ali nesavršenim ljudima čije dobre namjere dovode do bolnih posljedica.

Roman ''Potpuno smo izvan sebe'' šokirao je javnost, ali i oduševio stilom i spisateljskim talentom. Roman je postao velikim hitom s obje strane Atlantika i osvojio, osim srca čitatelja, i nekoliko prestižnih nagrada kao što su Nagrada PEN/Faulkner i Kalifornijska književna nagrada. Knjiga je uvrštena i među finaliste Nagrade Man Booker.

Što biste učinili kad biste saznali da vam je otac iskoristio djetinjstvo za vlastiti eksperiment? Rosemary ne priča mnogo, a o nekim stvarima uopće ne govori. Imala je sestru Fern, svoju uvrnutu drugu polovicu, koja je nestala iz njenog života u okolnostima koje bi ona najradije željela zaboraviti. Prošlo je deset godina i otkako je posljednji put vidjela svoga voljenog starijeg brata Lowella. Rosemary sad pohađa fakultet i počinje uviđati da ne može krenuti naprijed ako se ne vrati natrag, u vrijeme kad je imala pet godina. Tada su je roditelji poslali baki i djedu, ali je na povratku saznala da joj je sestra Fern nestala.

Karen Joy Fowler postala je slavna napisavši roman ''Klub čitatelja Jane Austen'' koji je ubrzo postao svjetski hit po kojem je odmah snimljen i uspješni istoimeni film u kojemu su glavne uloge tumačili Emily Blunt i Hugh Dancy. Karey Joy Fowler živi u Kaliforniji u Santa Cruzu, a napisala je i nekoliko zbirki priča i romana.

Više o samom romanu i načinima kupnje, pročitaj na stranicama izdavača - Mozaik knjiga

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.