Ljepota i relax Prirodno lijepa 25. srpnja 2016.

Sedam beauty navika s kojima trebaš prestati već danas

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne ispireš šampon temeljito - ako imaš problema s tjemenom koje te stalno svrbi i peruta se, vjerojatno je problem u nedovoljnom ispiranju kose nakon šamponiranja. Većina žena šampon ispere samo djelomično, pa ostatak šampona zatvara pore te nastaje svrab pa čak i gljivice.

  • Šminku uklanjaš samo maramicama za skidanje šminke - napravi mali test: nakon što ukloniš šminku s lica maramicom za skidanje šminke, na blazinicu nanesi losion za čišćenje i prijeđi preko cijelog lica. Količina prljavštine na blazinici pokazat će da maramice nikako nisu dovoljne. Nakon njih uvijek koristi i gel ili losion za čišćenje.
  • Istiskuješ bubuljice i mitesere bez prethodne dezinfekcije ruku - ovu grešku ne treba posebno objašnjavati, ako se stvarno želiš riješiti mitesera i bubuljica prestani ih istiskivati pogotovo prljavim rukama.
  • Briješ noge na suho - nikad nemoj ovo raditi, jer ćeš tako oštetiti kožu koja će nakon toga biti suha, perutava i iziritirana. Nije neophodno koristiti pjenu za brijanje, ali noge prije brijanja obavezno trbaš nasapunati.
  • Ne obraćaš pažnju na kožu vrata - nije važno što sada nemaš bore na vratu – kroz nekoliko godina bit će ti žao što ga nisi njegovala. Svaki put kad nanosiš kremu na lice, nikako ne zaobilazi dio na vratu i dekolteu.
  • Odbijaš korištenje kreme za područje oko očiju - slično kao i s vratom. Bore koje dobiješ oko očiju kasnije je nemoguće ukloniti prirodnim putem, pa je važno svakodnevno koristiti kremu za područje oko očiju, kreme možeš naći u svim ljekarnama po povoljnim cijenama.
  • Nanosiš regenerator na cijelu kosu - regenerator nikad nemoj nanositi na tjeme, jer ti kosa neće izgledati bujno i brzo će se zamastiti. Nanosi ga isključivo na donju polovicu kose.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.